Υπέροχες Γυναίκες

Share this…

Όμορφες, γοητευτικές, έξυπνες, ταλαντούχες, μητέρες, νοικοκυρές, επαγγελματίες… Το να είσαι γυναίκα, δεν είναι απλά ένα φύλο ή μια λέξη… Το να είσαι γυναίκα, δεν σε τυποποιεί, δεν σε χαρακτηρίζει… Το να είσαι γυναίκα δεν σε διαχωρίζει… Η γυναίκα είναι γυναίκα, είναι ένα πλάσμα που οι άντρες ποτέ δεν θα καταλάβουν… Δεν είναι ανάγκη να τις καταλάβουμε, είναι ανάγκη και χρέος μας, ΝΑ ΤΙΣ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ…
Ήταν ιδιαίτερη χαρά και τιμή, η θετική τους ανταπόκριση προς το μαγκαζίνο μας, έντεκα γυναίκες, να μας σχολιάσουν την ερώτηση που τους θέσαμε
: “η σύγχρονη γυναίκα, έχει την ισότητα για την οποία έδωσε αγώνες, όλα αυτά τα χρόνια”;

Τζένη Οικονόμου  (Pr & FASHION Consulting)
Η σύγχρονη γυναίκα έχοντας πολλούς και διαφορετικούς ρόλους ταυτόχρονα προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στα “πρέπει” και τα “θέλω” και αυτό είναι ιδιαίτερα εξαντλητικό σωματικά και ψυχικά. 
Έχουν  γίνει μεγάλες αλλαγές με αγώνες, προσπάθειες, κόπο παρ’ όλα αυτά η θέση της γυναίκας σε όλους τους τομείς δεν είναι ισότιμη.
 

Τζένη Οικονόμου

Κατερίνα Μούτσιου (Owner ArtandYou.gr- MakeUp artist)
Κατά την άποψη μου, έχουν γίνει πολλά βήματα προς την ισότητα αλλά έχουμε ακόμα δρόμο. Γι’ αυτό που είμαι σίγουρη όμως είναι ότι οι γυναίκες μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα αρκεί να έχουμε θέληση και να παραμένουμε ενωμένες. Είμαστε πιο δυνατές από όσο νομίζουμε!

Κατερίνα Μούτσιου

Άννα Σαρηγιαννίδου (Owner Scandal.gr)
Πολύ ωραία ερώτηση…
Αν η σύγχρονη γυναίκα έχει την ισότητα για την οποία πάλεψε τόσο χρόνια. 
Αρχικά να πω από προσωπική εμπειρία Πως από το οικογενειακό μου περιβάλλον Ποτέ δεν είχε τεθεί το θέμα ισότητας. Σήμερα λοιπόν που πλέον δεν είμαι ένα παιδί αλλά μία γυναίκα  σ’ αυτή την κοινωνία Και μπορώ να το επιβεβαιώσω.
Δεν αισθάνομαι κάπου ότι έχω Λιγότερα δικαιώματα ούτε ότι Κάποιος περιορίζει Το όραμα μου και την καθημερινότητά μου.
Εγώ προσωπικά Λοιπόν δεν αισθάνομαι σε καμία περίπτωση ότι μου λείπει η ισότητα η ότι κάπου είμαι κατώτερη από το άλλο φύλο.
Άρα το συμπέρασμα είναι ότι οι γυναίκες που αγωνίστηκαν γι’ αυτό προφανώς και τα Κατάφεραν.

Άννα Σαρηγιαννίδου 
click here

Νίκη Κλωνάρη (Δημοσιογράφος)
Μπορεί απέναντι στο νόμο στα δικαιώματα και στις υποχρεώσεις να την έχουν να είναι ίσοι αλλά στην καθημερινότητα αντιμετωπίζουν συνεχώς προβλήματα bullying και κακοποίησης από το αντίθετο φύλλο επειδή τις θεωρούν κατώτερο είδος

Νίκη Κλωνάρη

Ελβίνα Κασπαριάν  (Υπεύθυνη marketing & pr KYANA)
Η ισότητα έχει προοδεύσει, αλλά παραμένουν προκλήσεις. Πολλές γυναίκες συνεχίζουν να αγωνίζονται για ισότητα σε διάφορους τομείς, όπως ο επαγγελματικός βίος και η κοινωνική αναγνώριση.

Ελβίνα Κασπαριάν  
click here

Αναστασία Τσίτουρα (Μοντέλο/Μηχανικός ΕΜΠ)
Σίγουρα έχουν γίνει σημαντικά βήματα σε σχέση με το όχι και πολύ μακρινό παρελθόν στις αρχές του 20ου αιώνα.
Δυστυχώς όμως, η σύγχρονη γυναίκα απέχει πολύ από το να έχει τις ίδιες ευκαιρίες στην πολιτική, στην επιστήμη και στην εργασία κυρίως στις διευθυντικές και ηγετικές θέσεις, όπως αποδεικνύουν οι στατιστικές έρευνες. 
Και βέβαια ας μη ξεχνάμε τις χώρες εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου όπου δυστυχώς τα πράγματα είναι εν πολλοίς τραγικά, μιας και οι γυναίκες στερούνται πολλές φορές βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Όσο αφορά τα εγχώρια δεδομένα δεν μπορώ να παραλείψω να αναφερθώ στην εκθετική αύξηση των γυναικοκτονιών που σοκάρουν το πανελλήνιο.
Ελπίζω να εκλείψουν όλα τα γεγονότα που είτε ευτελίζουν είτε μειώνουν το γυναικείο φύλο και να αποκτήσουμε κάποια στιγμή μια πιο ισότιμη θέση στην μελλοντική κοινωνία. Αυτό θεωρώ ότι θα επιτευχθεί με αγώνα και εστίαση στην παιδεία των νέων και του συνόλου.

Αναστασία Τσίτουρα

Μαριαλένα Αλεξανδράτου (Εκπαιδευτικός)
Η γυναίκα έχει την ισότητα(μέχρι ένα σημείο)για την οποία παλεύει καθημερινά(όχι μόνο στο παρελθόν), έχει κερδίσει αρκετές μάχες και προσπαθεί να κερδίσει και τον “πόλεμο” (των φύλων 😂)… Ευελπιστώ στο μέλλον να έχει και την ισότητα που της αξίζει!

Μαριαλένα Αλεξανδράτου

Σαμάνθα Μίσοβιτς (Μοντέλο)
Η ισότητα είναι χωρίς αμφιβολία ένας διαρκής αγώνας που μετρά αιώνες τώρα. Παρόλο που η σύγχρονη γυναίκα στον δυτικό κόσμο έχει επιτύχει πολλά, ακόμη υπάρχουν προκλήσεις και ανισότητες που πρέπει να αντιμετωπιστούν,  όπως ίσες ευκαιρίες και αμοιβές στον επαγγελματικό στίβο, στην πολιτική, στην εκπαίδευση  αλλά και προκαταλήψεις και στερεότυπα στην κοινωνία που πρέπει να καταρριφθούν . Η διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος που προάγει την ισότητα και τον  αμοιβαίο σεβασμό πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα όλων μας  για μια πιο δίκαιη κοινωνία.
Για εμάς τις γυναίκες είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς αυτό τον σκοπό ώστε να διασφαλίσουμε πλήρη ισότητα για όλες τις γυναίκες του κόσμου αλλά και για  τις μελλοντικές γενιές που θα ακολουθήσουν.

Σαμάνθα Μίσοβιτς

Χαρά Καμενίδου (DJ)
Φυσικά και την έχει.. θα δανειστώ μια φράση (μη με ρωτήσεις από που δεν θυμάμαι) που λέει.. ” Θεωρώ ότι είναι ανοησία εκ μέρους των γυναικών να προσποιούνται ότι είναι ίσες με τους άνδρες. Οι γυναίκες είναι ανώτερες από τους άνδρες και ήταν από πάντα ” Η σύγχρονη γυναίκα καλείται να ανταπεξέλθει σε πολλαπλούς ρόλους και σχέσεις . Παραμένει όμως δυναμική και αυτόνομη. Ξέρει και μπορεί να επιβάλει την ισότητα. Εννοείται ότι η στάση αυτή εξελίσσεται, και φυσικά και υπάρχουν κατάλοιπα και στερεότυπα από προηγούμενες γενιές. Τα δύο φύλα δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους, ωστόσο ο αγώνας για ίσα δικαιώματα συνεχίζεται, στο φόντο των όποιων διαχρονικών ανισοτήτων μεταξύ τους.

Χαρά Καμενίδου

Κυριακή Σάντυ Ορφανίδου (Influencer)
Μετά από αγώνες & μάχες για το δικαίωμα της γυναίκας στην ισότητα των φύλων, η γυναίκα πλέον σε αρκετές χώρες μπορεί να προασπίσει τα δικαιώματα της. Τις τελευταίες δεκαετίες, σημειώθηκε πρόοδος σε ο,τι αφορά τις διακρίσεις μεταξύ των φύλων. Η γυναίκα πλέον έχει πρόσβαση σε αξιοπρεπή εργασία, βασική εκπαίδευση και υγειονομική περίθαλψη. Έχει διεκδικήσει πολλούς και πολλαπλούς ρόλους στη σύγχρονη κοινωνία, τους οποίους έχει τη δυνατότητα να επιλέγει η ίδια με βάση το χαρακτήρα και την προσωπικότητά της, ρόλοι που της ταιριάζουν, την εμπνέουν και την ακολουθούν χωρίς να την καθορίζουν. Ωστόσο, τα στερεότυπα που δημιουργήθηκαν με το πέρασμα των χρόνων απέναντι στο γυναικείο φύλο καλά κρατούν, γυναικοκτονίες σημειώνονται η μία μετά την άλλη, γυναίκες δολοφονούνται “απλά επειδή είναι γυναίκες”, είναι θύματα βίας και συχνά αντιμετωπίζουν διακρίσεις.

Κυριακή Σάντυ Ορφανίδου

Πηνελόπη Βασιλούνη (PR Manager/αρθρογράφος)
Ισότητα η ισοτιμία; Στόχος μας δεν ήταν η ισότητα αλλά η ισοτιμία των 2 φύλων. Στην εποχή μας αυτό έχει επιτευχθεί. Άλλωστε μια γυναίκα με πραγματικά  ισχυρή προσωπικότητα δεν έχει λόγο να εξηγεί γιατί θέλει το σεβασμό, την ελευθερία και την επιτυχία της, απλώς δεν διατηρεί σχέσεις με όσους της τα στερούν!

Πηνελόπη Βασιλούνη

Εξώφυλλο: Ελένη Τσιώνη (Φωτογράφος/Fashion editor, artandyou.gr team)
Άρθρο: Κρις Ζολώτας (δημοσιογράφος, artandyou.gr team)