Το κοινωνικό μήνυμα του SKIN IT

Share this…

Ένα από τα τρία catwalk σώου που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του μοναδικού Greek Influencers Awards, είχε ένα ισχυρό κοινωνικό μήνυμα  Το σώου του brand SKiN iT Fashion, και της σχεδιάστριάς του Γεωργίας Χιόνη, παρουσίασε μία νέα συλλογή με δυνατά κοινωνικά εννοιολογικά στοιχεία, έντονα τόσο στα ρούχα, όσο στο styling και στο βίντεο, που προβαλλόταν στην οθόνη και συνόδευε τα μοντέλα καθ’ όλη τη διάρκεια του σώου. 

Γεωργία Χιόνη, Skin It
click here

Το όνομα της συλλογής: «Η λήθη και ο Φοίνικας».  Μία conceptual συλλογή που από τη μία αποτέλεσε φόρο τιμής στα θύματα της φωτιάς, που μαστίζει κάθε χρόνο τη χώρα μας, και από την άλλη μία φωνή διαμαρτυρίας ενάντια στην κοινωνική λήθη που έχει η κοινωνία μας, όπως δήλωσε η σχεδιάστρια, περιπέσει.

Skin It, Greek Influencers Awards

Περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένη η Σχεδιάστρια δήλωσε «Με βάση διεθνή στοιχεία, την τελευταία εικοσαετία κάθε χρόνο στην Ελλάδα εκδηλώνονται γύρω στις 10.000 πυρκαγιές. Όσον αφορά, δε, στην πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει πέρσι στον Έβρο, με βάση τα στοιχεία που έχουν καταγραφεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναφέρεται ως η μεγαλύτερη δασική πυρκαγιά των τελευταίων ετών σε ευρωπαϊκό έδαφος, η οποία προέκυψε από τη συνένωση των πυρκαγιών σε Αλεξανδρούπολη και Δαδιά. Μία πυρκαγιά,  η καταστροφή της οποίας ξεπέρασε τα 720.000 στρέμματα με θύματα ανθρώπους, ζώα και περιουσίες. Κάτι τρομακτικό και ασύλληπτο. Αυτό, σε συνδυασμό με τα πρωτοφανή κύματα καύσωνα προοιωνίζουν ένα δυστοπικό μέλλον. Επιπλέον, θεωρώ, μιλώντας γενικά, ότι ένα από τα χαρακτηριστικά της υπερκορεσμένης, πλέον κοινωνία μας, είναι η κοινωνική λήθη στην οποία έχουμε περιπέσει. Έχουμε γίνει όλοι κριτές και δήμιοι. Δικάζουμε, καταδικάζουμε και συχνά εκτελούμε ή ξεχνάμε, φίλαυτοι και, ίσως, φοβισμένοι. Και επειδή πιστεύω ότι η τέχνη έχει φωνή και πρέπει να ακούγεται, θα ήθελα, μέσα από την τέχνη μου, την τέχνη της μόδας να το δείξω. Έχουμε κατακτήσει την τέχνη της λήθης και είναι ό,τι πιο εύκολο το να λέμε «Συγγνώμη». Σε τι οφείλεται η συγχώρεση; Η μνήμη, όπως πολεμάει τη λήθη. Eυχαριστώ θερμά την Οργανωτική Επιτροπή των Βραβείων, τον Γιώργο Κουτούλια, την Τζένη Οικονόμου, την Φρύνη Λάτου και τον Art Director Δημήτρη Στρέπκο για την ευκαιρία που μου έδωσαν να παρουσιάσω τη συλλογή αυτή σε ένα τόσο μοναδικό event».

«Η λήθη και ο Φοίνικας», Skin IT

Επόμενος σταθμός για το brand η Εβδομάδα Μόδας της Σερβίας τέλη Σεπτεμβρίου, με νέα συλλογή και ακολουθεί η συμμετοχή του στο Λονδίνο στο διεθνή διαγωνισμό Young Fashion Desginers Angelman Syndrome Award, εκ του οποίου τα έσοδα θα διατεθούν για παιδιά με σύνδρομο Angelman

Skin It

Άρθρο: Κρις Ζολώτας (δημοσιογράφος, artandyou.gr team)