Όποιος αναρρωτιέται για τον τρόπο με τον οποίο ένα φεστιβάλ μπορεί να αναχθεί σε highlight πολιτισμικής αξίας και γευσιγνωστικής τέχνης, δεν είχε παρά να επισκεφθεί το Street Market Festival. Το φεστιβάλ αυτό έλαβε χώρα από τις 25 έως και τις 28 Οκτωβρίου στον υπέροχο προαύλιο χώρο του Ζαππείου, ο οποίος για τέσσερις μέρες γέμισε από μία πανδαισία χρωμάτων, γεύσεων και δημιουργικής έκφρασης από τα πολλά περίπτερα, τους ξεχωριστούς δημιουργούς και τις συνεχείς εκδηλώσεις και εκπλήξεις. Κατ΄ αυτόν τον τρόπο, ο προαύλιος χώρος μετατράπηκε σε ένα πολυχώρο τέχνης, δημιουργίας και γαστρονομίας, γεμάτο από ξεχωριστά περίπτερα και δημιουργικούς ανθρώπους.
Τα περίπτερα των ογδόντα και πλεόν ARTistas – χειροτεχνών και παραγωγών τροφίμων και ποτών που συμμετείχαν, είχαν μία ποικιλομορφία: ρούχα, κοσμήματα, αξεσουάρ για τα μαλλιά, κεριά και σαπούνια, διακοσμητικά είδη για το σπίτι και αμέτρητα γαστρονομικά προϊόντα, αλμυρά και γλυκά, από όλη την Ελλάδα, όλα προς τέρψη των αμέτρητων επισκεπτών που μπορούσαν να δοκιμάσουν μοναδικές, παραδοσιακές γεύσεις, όπως μέλι, ξηρούς καρπούς, τυρί, βότανα κλπ.
Εκτός, όμως, από τα περίπτερα, φιλοξενήθηκαν καθημερινά και εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους με πολλές και δημιουργικές δραστηριότητες, όπου όλοι διασκέδασαν και πέρασαν καλά. Επιπροσθέτως, οι live ραδιοφωνικές εκπομπές του Love Radio και του KANALI ENA 90,4 που συνόδευαν τις δραστηριότητες, έδιναν ιδιαίτερο χρώμα σε όλο το φεστιβάλ, μετατρέποντάς το, πραγματικά, σε μία εκδήλωση όπου μπορούσε να περάσει καλά όλη η οικογένεια. Τις εκδηλώσεις πλαισίωσαν:
-Η παρουσίαση του βιβλίου της Αλεξάνδρας Γεωργιάδου από την ίδια τη συγγραφέα, με τίτλο «ΟΙΤΗ: H σκυλίτσα που ήθελε να πετάξει», μαζί με αφήγηση και παιχνίδι,
-Μάθημα ζούμπα από τη σχολή χορού Centre Dance,
-Μάθημα πλεξίματος,
-Μάθημα πιλάτες με τα κορίτσια του Ευ Ζην Φιλοτεχνείν,
-Παιδικά εργαστήρια καθώς και
-Το παιχνίδι «Η γιαγιά μου είναι μελισσοκόμος», που είχε ως στόχο την εκμάθηση των εργαλείων της μελισσοκομίας μέσω παιχνιδιού και αφήγησης, από τη συγγραφέα Βίκυ Αναστασοπούλου.
Άρθρο: Γεωργία Χιόνη (editor, artandyou.gr team)