Σταυρούλα Σουκαρά, μου αρέσει να βοηθώ τους ανθρώπους…

Share this…

Έζησες για κάποιο διάστημα στο εξωτερικό, τι θα έφερνες από την εκεί καθημερινότητα σου, στον τρόπο ζωής σου εδώ;
Ναι, έζησα στην Αμερική, αλλά η Ελλάδα είναι η χώρα της καρδιάς μου, γι’ αυτό και επέστρεψα. Από εκεί, θα έφερνα την αξία της φιλίας και τις αξέχαστες στιγμές με φίλους που σφραγίζουν τη ζωή μου. Η Ελλάδα είναι το σπίτι μου, αλλά οι φίλοι και οι στιγμές από το εξωτερικό είναι πολύτιμα δώρα που θα συνεχίσουν να με συνοδεύουν εδώ.
Η επαγγελματική σου ιδιότητα πως ξεκίνησε, με τι αφορμή; πιστεύεις ότι έχει ανταπόκριση στην ελληνική κοινωνία;
Η επαγγελματική μου ιστορία ξεκίνησε με μια δύσκολη αφορμή. Όταν χάσαμε τον αγαπημένο μου πατέρα σε ένα ναυάγιο, η ζωή μου άλλαξε εξαιτίας της τραγικής αυτής στιγμής. Ήμουν ακόμα ένα μικρό κορίτσι, αλλά έπρεπε να αναλάβω την ευθύνη της οικογένειάς μου, καθώς η μητέρα μου ασθένησε. Αυτό με ώθησε να αναλάβω τον ρόλο του πατέρα μου στην οικογένεια και της στήριξης. Ο πόνος, η αγωνία και οι δυσκολίες της ζωής χωρίς κανέναν δίπλα μου με οδήγησαν στην απόφαση να γίνω Σύμβουλος Προσωπικής και Ψυχικής Υγείας. Μέσω αυτού του επαγγέλματος, επιθυμώ να βοηθώ τους ανθρώπους να βρίσκουν τη χαρά και να έχουν κάποιον δίπλα τους σε κάθε βήμα τους. Θέλω να τους βοηθήσω να επιτυγχάνουν πιο εύκολα τους στόχους τους, και να δουν το χαμόγελο επιστρέφοντας στη ζωή τους. Πιστεύω ότι αυτή η επαγγελματική ιδιότητα έχει ανταπόκριση στην ελληνική κοινωνία, καθώς η ψυχική υγεία και η υποστήριξη είναι ουσιώδεις στη σύγχρονη ζωή μας.
Ποια είναι η βασική σας προσωπική και πολιτική κίνηση για να εξυπηρετήσετε την τοπική κοινότητά μας ως Δημοτικός Σύμβουλος;
Ως Δημοτικός Σύμβουλος, το πρόγραμμά μας για την Οργάνωση κοινωνικών δομών και υπηρεσίες επιδιώκει να παράσχει ουσιαστική υποστήριξη σε πληθώρα ευάλωτων ομάδων στην τοπική μας κοινότητα. Ως Σύμβουλος Προσωπικής -Επαγγελματικής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας, έχω την ευκαιρία να προωθήσω την ψυχολογική ευεξία αυτών των ομάδων. Επικεντρώνοντας στην εκπαίδευση και την προώθηση της συναισθηματικής υγείας, θα διευκολύνω την πρόσβαση σε υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης. Αυτό θα ενισχύσει την ανθρώπινη διάσταση της κοινότητάς μας και θα συμβάλει στη δημιουργία πιο στιβαρών κοινωνικών δεσμών, προάγοντας ένα πιο αλληλέγγυο και υγιές περιβάλλον.

Σταυρούλα Σουκαρά

Ποιες είναι οι τρεις κύριες προτεραιότητες που θα επιδιώξουν να επιτύχετε εάν εκλεγείτε;
Εάν εκλεγώ ως Δημοτικός Σύμβουλος, θα διαμορφώσουμε τρεις κύριες προτεραιότητες προς εφαρμογή. Καταρχάς, θα επιδιώξω την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και την προώθηση της απασχόλησης. Θα ενθαρρύνω την εγκατάσταση νέων και την υποστήριξη της υφιστάμενης επιχειρηματικής κοινότητας. Δεύτερον, θα δίνω έμφαση στην ψυχική υγεία των πολιτών. Θα δημιουργήσω προγράμματα και υπηρεσίες που θα προάγουν την ψυχολογική ευημερία και θα παρέχουν υποστήριξη σε αυτούς που χρειάζονται. Τέλος, θα επενδύσω στον τομέα του τουρισμού, προωθώντας τα τοπικά αξιοθέατα και τον πολιτισμό. Θα αναπτύξετε τουριστικές υποδομές και εκδηλώσεις που θα προσελκύσουν τους επισκέπτες, προωθώντας την ανάπτυξη του τομέα. Με αυτές τις προτεραιότητες, θα δημιουργήσω μια ευημερούσα τοπική κοινότητα, προσφέροντας ζωντανή ανάπτυξη, φροντίζοντας την ψυχική υγεία και προάγοντας την τουριστική ανάπτυξη.
Ποια είναι η προσέγγισή σας ως προς την αειφορία και την περιβαλλοντική προστασία στον τοπικό μας δήμο;
Η προσέγγισή μας στην αειφορία και την περιβαλλοντική προστασία επικεντρώνεται σε πολλούς τομείς. Πρώτον, θα προωθήσουμε πράσινα έργα, όπως πάρκα και πράσινες εγκαταστάσεις, για τη βελτίωση του περιβάλλοντος και την προαγωγή της φυσικής δραστηριότητας. Δεύτερον, θα επενδύσουμε σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ενεργειακή αποδοτικότητα. Τέλος, θα προωθήσουμε προγράμματα ανακύκλωσης και βιώσιμων μεταφορών για να μειώσουμε τον περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα. Η δέσμευσή μας είναι να διασφαλίσουμε έναν υγιές και βιώσιμο περιβάλλον για τις επόμενες γενιές.
Πώς σκοπεύετε να συνεργαστείτε με τα άλλα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για την επιλογή των κοινών στόχων μας;

Η συνεργασία με τα άλλα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για την επιλογή των κοινών στόχων αποτελεί προτεραιότητα. Θα προτείνω τακτικές συνεδριάσεις και συναντήσεις, όπου θα ακούμε προσεκτικά τις απόψεις και τις προτάσεις των συναδέλφων μας. Θα ενθαρρύνω την ανοικτή συζήτηση και την ανταλλαγή ιδεών για την εύρεση κοινών σημείων. Επιπλέον, θα προωθήσω την συμμετοχή των πολιτών σε διαδικασίες συζήτησης και διαμόρφωσης πολιτικής. Θα διοργανώνω ανοικτές ακροάσεις και δημόσιες συναντήσεις για να ακούω τις ανησυχίες και τις ανάγκες των πολιτών. Ο στόχος μας θα είναι η δημιουργία μιας πραγματικά ανοικτής, διαφανούς και δημοκρατικής διαδικασίας για τον καθορισμό των κοινών στόχων μας, προκειμένου να εξυπηρετήσουμε το καλύτερο συμφέρον της τοπικής κοινότητάς μας.

Υποψήφια δημ. σύμβουλος, δήμος Θερμαικού

Πως θα σε περιέγραφες σε κάποιον που δεν σε γνωρίζει;
Η ερώτησή σου Κρις μου είναι πραγματικά δύσκολη για μένα, δεν μου αρέσει να μιλάω για μένα αλλά θα προσπαθήσω να σου περιγράψω μερικά στοιχεία του χαρακτήρα μου. Είμαι αυτό που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια εκκεντρική ψυχή αλλά γεμάτη αγάπη και καλοσύνη. Πάντα λέω την αλήθεια, χωρίς φόβο, και είμαι αποφασισμένη να παλέψω για ό,τι θέλω, ακόμα κι αν αντιμετωπίσω δυσκολίες. Δεν εγκαταλείπω ποτέ τον αγώνα, προτιμώ να κατακτηθώ παρά να παραδοθώ. Μπορώ να μετακινήσω βουνά αν το επιθυμώ, αλλά αν δεν το θέλω, δεν κάνω ούτε ένα βήμα. Καμιά φορά, ξεκινάω κάτι, αλλά αν στη διαδικασία χάσω το ενδιαφέρον μου, μπορεί να μην το δουλεύω σωστά για να πετύχω τον αρχικό στόχο, αλλά πάντα κερδίζω εγώ τον εαυτό μου, γιατί αυτό ήθελα. Είμαι πιστή και αφοσιωμένη στους ανθρώπους που αγαπώ. Κάποιοι θα με χαρακτηρίσουν ως την πιο όμορφη ψυχή, ενώ άλλοι ως ψυχρή. Είμαι αυτό που είμαι, ανάλογα με το ποιον έχω μπροστά μου. Δεν υπάρχουν μέτριες καταστάσεις ή συναισθήματα για μένα. Είναι είτε “όλα” είτε “τίποτα”. Συνολικά, μπορείς να με χαρακτηρίσεις ως δυνατή, έξυπνη, πεισματάρα, ειλικρινή, ευγενική και απρόσιτη για όσους δεν αξίζουν να είναι κοντά μου.
Τον ελεύθερο χρόνο σου, τι κάνεις;
Ο ελεύθερος χρόνος μου είναι γεμάτος δραστηριότητες που αγαπώ. Από μικρή, λάτρευα την ιππασία. Ο παππούς μου ήταν παθιασμένος με τα άλογα, και αυτή η αγάπη της οικογένειας μας μεταδόθηκε και σε εμένα. Τα άλογα είναι μέρος της ζωής μου. Ένα άλλο αγαπημένο χόμπι είναι το ψάρεμα, που το υιοθέτησα από τον πατέρα μου. Ξεκίνησα να ψαρεύω σε πολύ νεαρή ηλικία, με πετονιές, και στη συνέχεια εξελίχθηκα σε βύθιση. Είναι μια χαλαρωτική δραστηριότητα που με συνδέει με τη φύση. Επιπλέον, μου αρέσει ο χορός, η ταχύτητα, το διάβασμα και το γράψιμο. Το γράψιμο είναι μια διαδικασία που με εμπνέει πολύ και μου επιτρέπει να εκφράζω τις σκέψεις και τις ιδέες μου. Έτσι, ο ελεύθερος μου χρόνος είναι γεμάτος ποικίλες δραστηριότητες που με κρατούν ενεργή και ευχαριστημένη.

Click Here

Σταυρούλα και μια τελευταία ερώτηση αρκετά προσωπική γιατί γνωρίζω ότι δεν επιτρέπεις να σε πλησιάζουν, εύκολα, σε πιο προσωπικό επίπεδο… Πως θα ήθελες να είναι ο άντρας της ζωής σου .
( γελάκια ) Κρις μου καταρχήν να πω ότι πάντα μα πάντα ήμουν σχεσάκιας, δηλαδή δεν έχω καμία σχέση με όλο αυτό που γίνεται τα τελευταία χρόνια εμένα δεν μου ταιριάζει καθόλου. Όταν πρόκειται λοιπόν για τον άνδρα της ζωής μου, θα τον ήθελα πρώτα απ’ όλα πιστό και αφοσιωμένο σε μας, ώστε να αισθανόμαστε ότι ανήκουμε αποκλειστικά ο ένας στον άλλο. Θα ήθελα μια σχέση όπου νιώθω ασφαλής και προστατευμένη κοντά του, όπου μπορούμε να είμαστε ο φίλοι αλλά και εραστές ταυτόχρονα, να είμαστε ο ένας το στήριγμα του ο άλλου. Ο άνδρας της ζωής μου θα πρέπει να είναι δυνατός, αγέρωχος, με μια ηρεμία που μεγαλώνει την αγάπη μας. Είμαι παραδοσιακή στις σχέσεις μου και αφοσιώνομαι πλήρως. Δεν μπορώ να αντέξω επιφανειακές και ανοιχτές σχέσεις. Στην σχέση, αναζητώ την φυσιολογική, σταθερή βάση που αξίζει μια σχέση. Με απλά λόγια να είμαι η Βασίλισσα του και για μένα ο Βασιλιάς μου!!!

Σταυρούλα Σουκαρά, μου αρέσει να βοηθώ τους ανθρώπους

Συνέντευξη: Κρις Ζολώτας (δημοσιογράφος, artandyou.gr team)
Φωτογραφίες: Προσωπικό αρχείο Σταυρούλας Σουκαρά