Pole dance: Μόδα ή έκφραση τέχνης;

Share this…

Ρωτήσαμε πέντε γυναίκες που ασχολούνται με το pole dance για να μας πουν την άποψη τους για το αν το pole dance είναι μια μόδα ή έκφραση τέχνης…
Σίγουρα είναι χορός και άθληση αλλά η πεποίθηση μας είναι ότι είναι πολλά περισσότερα και κάπως έτσι γεννήθηκε στο e-magazine μας αυτή η ερώτηση…

Για να δούμε τι μας είπαν…

pole dancing
click here

Νίκη Κλωνάρη
Χορός ξεκάθαρα
Είναι ένας πολύ δημιουργικός χορός που ξεκίνησε από το αρχαίο  ινδικό τσίρκο και εντυπωσίαζε με την δυσκολία των κινήσεων και τα εντυπωσιακά ακροβατικά του.
Αργότερα μπήκε στα καμπαρέ στη Γαλλία όπου και πήρε την κακή του φήμη.
Το pole dancing είναι ένας νέος δημιουργικός τρόπος γυμναστικής και εξάσκησης που γυμνάζει όλο το σώμα και συνδυάζει χορό και τέχνη με αισθησιακές κινήσεις που αναδεικνύουν την σεξουαλικότητα μας  χωρίς όμως να γίνεται πρόστυχο μόνο καλλιτεχνικό και παράλληλα γυμνάζει όλο το σώμα
Προϋποθέτει καλή φυσική κατάσταση δύναμη ευλυγισία αντοχή ακροβατικά και χορευτικές ικανότητες
Με το pole dancing μπορεί κανείς να φτιάξει ένα πολύ καλλίγραμμο και υγιέστατο σώμα
Φυσικά απευθύνεται και στα δυο φύλλα…

Νίκη Κλωνάρη

Άρτεμης Ντέμα
Το Pole Dance συνδυάζει το χορό με την ακροβατική! Δε μπορούμε να διαχωρίσουμε το ένα από το άλλο. Έχει χορευτικές φιγούρες και τεχνική και όλα αυτά στον “αέρα”.
Η ενασχόληση με το Pole Dance προσφέρει στο σώμα ελαστικότητα ,αφού βοηθάει να ανοίγουν οι κλειδώσεις ενώ παράλληλα ενδυναμώνει όλους τους μύες δίνοντας σαν αποτέλεσμα ένα απόλυτα υγιές σώμα! Όλα αυτά σε συνδυασμό με μουσική που ενεργοποιεί και την σέξι πλευρά μας, σε άντρες και γυναίκες, δημιουργεί πολύ ευχάριστο περιβάλλον και η γυμναστική γίνεται διασκέδαση.
Αυτός πιστεύω ότι είναι και ο λόγος που τα τελευταία χρόνια έχει παρακινηθεί πολύς κόσμος να ασχοληθεί με το pole dancing συν ότι πλέον έχει αποενοχοποιηθεί σαν είδος χορού.
Το point στην ενασχόληση με τις ακροβατικές τέχνες είναι ότι κάθε μάθημα είναι ένα challenge με τον εαυτό σου. Δοκιμάζει διαφορετικά πράγματα, εντυπωσιακές φιγούρες και προσπαθείς κάθε φορά να ξεπεράσεις τον εαυτό σου. Στην ομάδα πάντα ενθαρρύνει ο ένας τον άλλον, ώστε ο μοναδικός σου αντίπαλος να είναι ο εαυτός σου.

Άρτεμις Ντεμα
Tranoulis
click here

Μαρία Καμπερίδου
Το Pole Dancing ή αλλιώς χορός στο στύλο έχει μια μεγάλη ιστορία τολμώ να πω πάνω από 1000 χρόνια! Σήμερα εν έτει 2024  υπάρχουν παντού σε σχολές χορού σε επιλεγμένα studio και μάλιστα υπάρχουν και διοργανώνονται αγώνες σε διάφορες κατηγορίες. Το Pole dancing είναι μια μορφή χορού και τέχνης θα έλεγα που έχει βαθιές ρίζες και πως πλέον έχει κερδίσει μια θέση στην σύνθετη και δημιουργική γυμναστική. Η ενασχόλησή μου με το Pole Dancing μετρά περίπου 6 μήνες (θερμές ευχαριστίες στις δασκάλες μου Lyudmila Kiseleva και Ανατολή Καλούτσικου), και συμμετέχω και σε αγώνες παρόλο που δεν κάνω αρκετό καιρό. Για να ολοκληρώσω και να απαντήσω στο αρχικό ερώτημα πιστεύω πως είναι ένα πανέμορφο είδος χορού παρεξηγημένο αλλά σιγά σιγά παίρνει τη θέση που του αξίζει. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνέβαλαν στην εξύψωση του αθλήματος και θα συνεχίσουν για πολύ καιρό ακόμα. Οπότε δεν θα χαρακτήριζα “μόδα” αλλά μια ωφέλιμη δραστηριότητα τόσο για το σώμα όσο και για το πνεύμα.

Μαρία Καμπερίδου

Πέννυ Τσολακίδου
Μόδα για πολλούς για κάποιους όχι. Είναι αλήθεια ότι τα aerial sports γνώρισαν μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια. Ειδικά το pole dancing παραμένει διαχρονικά σε υψηλή θέση στις προτιμήσεις των νέων και όχι μόνο, γιατί δεν έχει ηλικία, σωματότυπο ή φύλο. Γυμνάζει όλο το σώμα και ξεπερνάς τα όριά σου, κάνεις πράγματα που δεν πίστευες ότι μπορείς να κάνεις. Για μένα μετά απο οχτώ συναπτά έτη στον χώρο, δεν θα πω ότι είναι απλά μια “φάση”, αλλά ένας τρόπος έκφρασης και αποφόρτισης από μια δύσκολη και απαιτητική καθημερινότητα. Είναι ο χρόνος που αφιερώνω στον εαυτό μου και για τον εαυτό μου και θα το συνεχίζω όσο αντέχει το σώμα μου. Σημασία δεν έχει άλλωστε μόνο ο στόχος, αλλά και το ταξίδι.

Πέννυ Τσολακίδου

Μαργαρίτα Τζάνου
Το pole dance είναι ένα άθλημα αρκετά δύσκολο θεωρώ αλλά και ταυτόχρονα ευχάριστο όταν το ξεκινάς, διότι βλέπεις πόση δύναμη είχες μέσα σου και πόση αυτοπεποίθηση αποκτάς και ξεκινάς να πιστεύεις στον εαυτό σου. Κάθε αρχή και δύσκολη λένε αλλά ο καθένας που θα ξεκινήσει θα του φανεί “Βουνό” όλα αυτά που πρέπει να μάθει και να κάνει πάνω στο στύλο. Η πορεία αυτού του ταξιδιού που ονομάζεται ‘χορός’ η ευχαρίστηση και τα χαμόγελα μετά έχουν άλλη αίσθηση. Αξίζει να το δοκιμάσει ο καθένας ακόμα κι αν δεν πιστεύεις στον εαυτό σου, έχεις δασκάλους και ανθρώπους που θα σε στηρίξουν σε όλο αυτό. Θεωρώ πως είναι έκφραση της τέχνης γιατί είναι ένα αρκετά δύσκολο αλλά και όμορφο άθλημα και μέσα από όλο αυτό όταν χορεύεις εκφράζεις ότι συναίσθημα έχεις και δείχνεις αυτό που λέει η ψυχή σου. Μεταφέρεις ένα κομμάτι του εαυτού σου στον κόσμο ακόμα κι αν υπάρχει κάποιος πόνος μέσα σου. Προσωπικά για εμένα το pole dance είναι ένα άθλημα που με έκανε να πιστεύω σε εμένα, με έκανε πιο δυνατή και να εκφράζομαι με ένα χορό. Η ζωή είναι όμορφη όταν χορεύεις, δίνεις ότι έχεις στην ψυχή σου, γιατί ο χορός είναι ζωή. Να βάζετε στόχους και να μην τα παρατάτε ποτέ!

Μαργαρίτα Τζάνου

Άρθρο: Κρις Ζολώτας (δημοσιογράφος, artandyou.gr team)