Ο ρόλος της AI στη Μόδα, Ομορφιά, Επιστήμη και Τεχνολογία

Share this…

Για 1η φορά στην Ελλάδα συνέδριο και έκθεση για το ρόλο της AI στη Μόδα, Ομορφιά, Επιστήμη και Τεχνολογία

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και… στη Μόδα! Για πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 8 Απριλίου στο Ίδρυμα Ευγενίδου θα παρουσιαστούν ένα συνέδριο που εξερευνά τα όρια του Metaverse μέσα από τους τομείς της μόδας, της τεχνολογίας, της επιστήμης και της ομορφιάς και μία ξεχωριστή έκθεση με θέμα “Transitions”.
Κατά τη διάρκεια των ομιλιών θα παρουσιαστούν τα “έξυπνα” ρούχα και ο ρόλος τους της τεχνητής νοημοσύνης στην εξατομικευμένη ιατρική, όπως για παράδειγμα το ρούχο που ανιχνεύει το Αλτσχάιμερ, εφαρμογή που θα βοηθάει τα άτομα με ειδικές ανάγκες στην καθημερινότητά τους αλλά και καινοτομίες-εφαρμογές στη μόδα και στην ομορφιά!
Για την ξενάγηση στον κόσμο του Artificial Intelligence (AI) στη μόδα και στην  ομορφιά, θα μιλήσουν οι διεθνούς φήμης, Roselli Costantino, ένας από τους κορυφαίους leaders παγκοσμίως στο Meteverse, η Thiant  Jessica, η Europe Marketing Director, της παγκοσμίου φήμης εταιρείας Perfect Corp, με καινοτομίες και εφαρμογές αλλά και οι  νικητές στην καινοτομία, στο AI Fashion Week στο Μιλάνο και στην Νέα Υόρκη, Mariano Matilde, Sobral  Jose και Traina Gianluca. Χαιρετισμό θα απευθύνει η πρώτη AI Influencer της Ελλάδος Aiko Papas.

AI στη Μόδα, Ομορφιά, Επιστήμη και Τεχνολογία

Μόδα και ψηφιακή τέχνη μέσα από την ξεχωριστή έκθεση “Transitions”

Ταυτόχρονα μια ξεχωριστή έκθεση με θέμα Transitions θα πραγματοποιηθεί στο Περιστύλιο του 2ου ορόφου με δημιουργίες που συνδυάζουν μόδα και ψηφιακή τέχνη, οδηγώντας το βλέμμα του θεατή στην εμβάθυνση του θέματος.

Με την ένωση του φυσικού και του ψηφιακού  ο Engineer Antonis Sotiropoulos  θα δημιουργήσει ένα φουτουριστικό περιβάλλον με εκθέματα των: Dimitris Strepkos, Line πlanet, ASFA, ΔΙΠΑΕ, SkinIt Fashion,  Savrani Creations, Frini Giannouli, Ubuntu Original Handmade Creations, The Buttons, Migada Clothes, Tsatis Bags, TAMA Handmade Miracles, Niki Stylianou Jewelry, Xenia Deimezi , Born From Memories & 3D Dream, με ρεαλιστικές αναφορές και Avatar και AI θα λειτουργούν ως αφετηρίες της φαντασίας. Στην επιμέλεια της έκθεσης είναι η fashion stylist, Παλούμπη Χριστιάννα .

Αναλυτικά:

Στην ενότητα της καινοτομίας θα μιλήσουν:

  • Τα Εκπαιδευτήρια Απόστολου Παύλου με ομιλητή τον καθηγητή B.Sc. Φυσικής Δαμουλάκη Ματθαίο, την υποψήφια διδάκτωρ ΑΠΘ Πληροφορικής Σωτηρούδη Μάρθα  και την μαθήτρια τρίτης λυκείου Καταχιώτη Ανθή όπου μέσω της εφαρμογής που έχουν δημιουργήσει θα μάθουμε πώς το Metaverse βοηθάει τα άτομα με ειδικές ανάγκες στην καθημερινότητά τους.
  • ΟΔρ. Βλαχάκης Δημήτριος  καθηγητής γενετικής στο τμήμα βιοτεχνολογίας του Γ.ΠΑ. συνομιλεί με τον καθηγητή στο ΜΑ ArtsInFashion, Innovation & Sustainability στο ΑΚΤΟ College & Eco Stylist Γραμματικογιάννη Δημήτρη για τα έξυπνα ρούχα και την τεχνητή νοημοσύνη  στην εξατομικευμένη ιατρική.
  • Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, με τον Δρ. Μυροφορίδη Αλέξανδρο διδάκτορα τη σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, συνομιλεί με τη Σοφιανοπούλου Κατερίνα MSc Ψυχολόγο, και τον Δρ. Κωνσταντίνο Θανασάκη Ιστορικό σε ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι μυστηρίου με σύμμαχο τη ρομποτική και την ψηφιακή αφήγηση.
click here

Στην ενότητα της επιστήμης θα μιλήσουν:

  • Από το Νε.Δι.Τε. ο Βούλτσιος Δημήτριος Υποψήφιος Διδάκτωρ Μηχανικός Αυτοματισμού και η Μεντζέλου Παρασκευή, επίκουρος καθηγήτρια Πληροφορικής στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών.
  • Τσιάμπαλη Ελισάβετ, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος
  • Χιόνη Γεωργία, διδάκτωρ Νομικής με εξειδίκευση στο αστικό και εμπορικό δίκαιο

Στην ενότητα της ομορφιάς θα μιλήσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα

  • Η Jessica Thiant, Europe Marketing Director , τηςπαγκοσμίου φήμης εταιρείας Perfect Corp, με καινοτομίες και εφαρμογές Artificial Intelligence (AI) &  Augmented Reality (AR).

Στην ενότητα της μόδας θα μιλήσουν:

  • Ομιλητής Costantino Roselli , Bestselling Author, Serial Entrepreneur, Transcendent Storyteller, and Futurist
  • Ομιλήτρια από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Τμήμα Σχεδιασμού & Ένδυσης  η Δρ.Ευριδίκη Παπαχρήστου: Μηχανικός Μόδας, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τμήματος Δημιουργικού Σχεδιασμού & Ένδυσης (ΔΙΠΑΕ),  Υποψήφια Διδάκτορας Τμήματος Δημιουργικού Σχεδιασμού & Ένδυσης, Τία Μπιλάλη θα συνομιλήσουν με τη Νεφέλη Ζολώτα-Τάτση, τελειόφοιτη Τμήματος Δημιουργικού Σχεδιασμού & Ένδυσης (ΔΙΠΑΕ) και νικήτρια του δεύτερου βραβείου Eco Digital Fashion.
Γεωργία Χιόνη, σχεδιάστρια ρούχων (skin it) – συνεργάτης artandyou.gr

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου φοιτήτριες και φοιτητές της ΑΣΚΤ (Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών) θα παρουσιάσουν ένα 3D SHOW REEL καθώς και την δικιά τους πρόταση ρούχων που αποτελείται και από 3D parts . Η Οικονόμου Αικατερίνη, η Κυριαφίνη Αικατερίνη, ο Στεφανίδης Κώστας, η Τσουτσούκα Αναστασία, η Αρτοπούλου Νικολέτα & Σκάρλα Ξανθή με συντονιστή τον υποψήφιο Διδάκτωρ ΕΜΠ, ΜΑ Ψηφιακών Τεχνών  Μελανίτη Ιωάννη.

Η σχολή μόδας EFSA (Elisavet Fashion School) θα πραγματοποιήσει ένα fashion project με συμμετέχοντες  τη δασκάλα του Digital Fashion Design Narina Gasparova, την ιδρύτρια της σχολής Ελισάβετ Χατζοπούλου και οι σπουδαστές της σχολής: Κατερίνα Κορακιανίτη, Πωλίνα Κυριτσοπούλου, Χριστίνα Σπανού & Χάρις Τσιάβου.

Τις ομιλίες θα συντονίσουν οι γυναίκες δημοσιογράφοι, Μαρία Ζούγρα, Βίκυ Μπουζούνη και Βασιλική Πετρίδου.

Στις εκπλήξεις της βραδιάς:

Το συνέδριο θα ξεκινήσει στις 14.45. Στις 18.00  θα ακολουθήσει cocktail party και οι προσκεκλημένοι θα μπορούν να έχουν ενδιαφέρουσες συζητήσεις με τους ομιλητές.

Συντελεστές:
Event Manager: Ιωάννα Πατσουλάκη
Art Director & AI Creator: Αντώνης Σωτηρόπουλος
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Μαρκέλλα Σαράιχα
PR: AriaPR
Ευχαριστούμε τα Εκπαιδευτήρια ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, Radisson Blu Park Hotel  Athens,  W.S Karoulias, Taresso Artisan Coffee Roasters, Cap-Cap, VR- Academy.

Η διοργάνωση είναι υπό την Αιγίδα των: Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΣΤΕ), Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ) , UNESCO