Μαριανίκη Μπανιά, είμαι αφοσιωμένη στην δίκη μου άποψη

Share this…

Πολύ μεγάλο ντόρο έκανε η δημιουργία της σχεδιάστριας Μαίρης Κατράντζου, για την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας και την ομοιότητα του με την δημιουργία της σχεδιάστριας Μαριανίκης Μπανιά… Η σχεδιάστρια Μπανιά από το 2019 έχει παρουσιάση την δική της δημιουργία… Το ARTANDYOU.GR όλες αυτές τις ημέρες, δεν αναφέρθηκε καθόλου στο συγκεκριμένο ζήτημα, σεβόμενοι το γεγονός ότι η Μαριανίκη, είναι μέλος της ομάδας του e-magazine μας… Θεωρώντας ότι είναι ώριμες οι συνθήκες και ο χρόνος, ζητήσαμε από την ίδια την συνεργάτιδα μας, να μας πει την δική της άποψη για τον συγκεκριμένο ζήτημα…

Μαριανίκη Μπανιά

Καλησπέρα Μαριανίκη
Καλησπέρα Ζολώτα!
Που σε πετυχαίνω;
Στον χώρο μου, σε φάση δημιουργίας!
Έχει δημιουργηθεί σάλος με το όνομα σου και τις δημιουργίες σου το τελευταίο διάστημα…
Ναι η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να πάρουν τέτοιες διαστάσεις…
Θα ήθελες να μας πεις πως προέκυψε όλο αυτό;
Αρχικά με τη στολή του καρναβαλιού, με τους παπάδες που το είδαν πολύ Χριστιανικά και έπειτα με τις δηλώσεις μου για το φόρεμα που θα πάει για την Ολυμπιακή φλόγα και θύμιζε το φόρεμα που δημιούργησα το 2019 στην εβδομάδα μόδας.

Miss Tourism Planet , Μαριανίκη Μπανιά, Νατάσα Βελιανίτη
click here

Ας εστιάσουμε στο τελευταίο θέμα, της δημιουργίας για το φόρεμα της αφής της ολυμπιακής φλόγας… Εδώ να αναφέρω πως είσαι συνεργάτιδα και μέλος του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο μας και γι’ αυτό όλες αυτές τις μέρες θα αναφέραμε κάτι γιατί θέλαμε η ίδια να μας μιλήσεις γι’ αυτό το θέμα…
Υπήρχαν άτομα που με πήραν τηλέφωνο πιστεύοντας πως το φόρεμα που γνώριζαν και είχαν δει ότι είχα παρουσιάσει αρχικά στην εβδομάδα μόδας το 2019, μετά στο διαγωνισμό Miss Tourism Planet το 2020 και στο Αρχαιοελληνικό event στο Four Seasons το 2022 πίστευαν πως θα παρουσίαζα τώρα το 2024 στην Ολυμπιακή φλόγα. Ήθελα να ξεκαθαρίσω πρώτων ότι δεν είναι δικό μου το φόρεμα που θα πάει και δεύτερον πως αυτή την ιδέα την είχα κάνει λίγα χρόνια πριν και είχε παρουσιαστεί 3 φορές.
Βλέπουμε υπερβολικά αρκετές ομοιότητες στα δύο φορέματα… Θεωρείς ότι υπάρχει κατάφορη καταπάτηση του ενδυματολογικού σου πνευματικού δικαιώματος ή υπόκειται στην φράση, δεν υπάρχει παρθενογένεση;
Η απάντηση βρίσκεται κάπου στη μέση. Ούτε το ένα ούτε το άλλο απόλυτα. Διαφορετικό στυλ αλλά μοιάζουν παρά πολύ και από την οπτική ενός απλού παρατηρητή και όχι με τις γνώσεις ενός σχεδιαστή απαραίτητα γιατί ο όλος ο κόσμος δεν κάνει αυτό το επάγγελμα. Δεν μου αρέσει που μπέρδεψαν το φόρεμα μου με το δικό της. Αυτό.

click here

Πολλά μέσα ενημέρωσης, επικεντρώθηκαν σε αυτό… Ποια η αντιμετώπιση απέναντι σου και ποια τα συμπεράσματα τους;
Ο καθένας είναι ελεύθερος να πει τη γνώμη του. Υπάρχουν και οι δυο πλευρές. Λογικό όπως σε κάθε συζήτηση. Δεκτές όλες οι απόψεις. Εγώ είμαι αφοσιωμένη στην δική μου άποψη.
Ο συγκεκριμένος οίκος που έχει αναλάβει τα φορέματα για την Ολυμπιακή φλόγα, ήρθε καθόλου σε επαφή μαζί σου;
Όχι, όχι καθόλου!
Επιχείρησες να έρθεις εσύ μαζί τους;
Όχι. Δεν επιχείρησα κάτι τέτοιο. Δεν θέλω να πάρω τη θέση της γυναίκας. Θέλω απλά να ξεκαθαρίσω τη θέση μου.
Η δική σου ηθική δικαίωση, ποια θεωρείς ότι θα ήταν;
Δεν θα την βρω την ηθική μου δικαίωση γιατί θα έπρεπε όλος ο κόσμος να το δει μέσα από τα μάτια μου πράγμα που δεν γίνεται.
Κλείνοντας αυτή την μικρή συνέντευξη, τοποθέτηση θα έλεγα, τι θα ήθελες να πεις στους αναγνώστες;
Εγώ κρατάω τα θετικά από όλη αυτή τη κατάσταση όπως κανω πάντα στη ζωή μου. Ευχαριστώ πολύ όλους όσους με εμπιστεύονται και με στηρίζουν.
Μαριανίκη σε ευχαριστώ πολύ γι’ αυτήν την όμορφη και ουσιώδες, συζήτηση…
Κι εγώ ευχαριστώ πολύ να είσαι καλά!

Συνέντευξη: Κρις Ζολώτας (δημοσιογράφος, artandyou.gr team)