Κωνσταντίνα Σωτηρίου, Runway model…

Κωνσταντίνα Σωτηρίου, Runway model…
Share this…

Όταν πρώτο μίλησα με την Κωνσταντίνα Σωτηρίου (Runway model από τα λίγα στην Ελλάδα), με κέρδισε αμέσως… Με έκανε να θέλω ακόμα περισσότερο να κάνουμε την συνέντευξη… Πανέμορφη κοπέλα, με ύψος που σπάνια βρίσκεις σε μοντέλο στην Ελλάδα… Αλλά το καλύτερο πάνω της, είναι το αφοπλιστικό μυαλό της… Μου εκμυστηρεύτηκε πολλά, μίλησε «έξω από τα δόντια» και με την συμπεριφορά της στην φωτογράφιση για λογαριασμό του e-magazine artandyou.gr, κέρδισε τους συνεργάτες μας (Γιώργο, Ευτυχία και Βασιλική), αμέσως…

Κωνσταντίνα Σωτηρίου

Καλησπέρα Κωνσταντίνα
Καλησπέρα Κρις μου!
Που σε πετυχαίνω;
Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στην Αθήνα όπου μένω εδώ και κάποιους μήνες και κάνω παράλληλα το μεταπτυχιακό μου.
Πάνω σε ποιον τομέα είναι το μεταπτυχιακό σου;
Είναι στην Ειδική Αγωγή και σχετίζεται με μαθητές που έχουν δυσκολίες στον γραπτό και προφορικό λόγο. Να αναφέρω σε αυτό το σημείο ότι είμαι εκπαιδευτικός και έχω αποφοιτήσει από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Η ενασχόληση σου αυτή, είναι κάτι που το ήθελες ή προέκυψε;
Οι δυο μεγαλύτεροι μου στόχοι ήταν αφενός να γίνω εκπαιδευτικός, διότι λατρεύω τα παιδιά και έχω αρκετή υπομονή και αφετέρου να ασχοληθώ με τον χώρο του μόντελινγκ. Πιστεύω ότι μέχρι τώρα έχω κάνει κάποια σημαντικά βήματα προόδου και στα δυο.

Κωνσταντίνα Σωτηρίου, photo Γιώργος Καρασσαβίδης

Πως ξεκίνησε η όλη σου πορεία στο μοντελινγκ;
Τι να πρώτο θυμηθώ… πρώτη φορά ήρθα σε επαφή με τον χώρο στα 17 μου όταν έπρεπε να διαφημίσω αθλητικά είδη για ένα e-shop και τότε ήταν η στιγμή που κατάλαβα ότι όλο αυτό μου ταιριάζει. Το πρόβλημα ήταν ότι κατοικούσα σε μια επαρχιακή πόλη, τις Σέρρες, και δεν θα μπορούσε να υπάρξει κάποια εξέλιξη. Όταν πέρασα στη Θεσσαλονίκη με είχε προτείνει μια φίλη μου σε μια γνωστή εταιρία μαγιών που θα έκανε μια επίδειξη για την νέα κολεξιόν και έτσι και έγινε. Σε εκείνη την επίδειξη με είχαν δει κάποια άτομα τα οποία διοργάνωναν και αυτοί με τη σειρά τους παρόμοια event και με έκλεισαν την επόμενη ημέρα και για τα δικά τους fashion show. Έπειτα μπήκα και σε ένα πολύ καλό πρακτορείο όπου έκανα και εκεί φωτογραφίσεις. Όλα κυλούσαν υπέροχα μέχρι που ήρθε ο covid και σταμάτησαν τα πάντα. Ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος στη ζωή μου διότι αναγκάστηκα να αφήσω ότι είχα κάνει και να γυρίσω πίσω στις Σέρρες όπου έμεινα τα επόμενα 2 χρόνια. Δεν τα παράτησα ούτε εκεί όμως διότι γνώρισα κάποιους ανθρώπους και κάναμε πολύ όμορφα πράγματα και δημιουργήσαμε ωραία project.
Τι είναι αυτό που σου αρέσει στον συγκεκριμένο χώρο;
Αυτή είναι μια πάρα πολύ ωραία ερώτηση και η απάντηση μου είναι απόρροια αρκετών συζητήσεων που έχω κάνει πάνω στο θέμα αυτό. Αρχικά μου αρέσει πολύ η μόδα και μπορώ να βλέπω με τις ώρες fashion show πόσο μάλλον να συμμετέχω και σε αυτά. Επίσης, θα ήθελα να προσθέσω ότι είναι εντυπωσιακό το πώς ένα μοντέλο μπορεί να τσαλακωθεί μπροστά σε έναν φακό και το αποτέλεσμα που μπορεί να βγει μέσα από αυτό. Είναι πραγματικά μαγικό. Βέβαια δεν παύει να έχει πολλές δυσκολίες ο συγκεκριμένος χώρος. Θα μου πεις όλα τα επαγγέλματα έχουν δυσκολίες. Συμφωνώ απλά στο συγκεκριμένο δεν θα υπάρξει η ευκαιρία που μπορεί να σου δώσουν σε κάποιο άλλο επάγγελμα. Το σημαντικό είναι να τα έχεις εσύ καλά με τον εαυτό σου και να μην σε επηρεάζει η γνώμη των άλλων όσον αφορά την εξωτερική σου εμφάνιση. Προσωπικά έχω ακούσει αρνητικά σχόλια και πολλά μάλιστα που μου έχουν πει να κάνω θα είχαν αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία μου. Ευτυχώς αυτά ήταν ελάχιστα.

Κωνσταντίνα Σωτηρίου, club cabare thessaloniki

Πασαρέλα ή φωτογράφιση; τι προτιμάς περισσότερο και γιατί;
Πολύ διαφορετικά μεταξύ τους το ένα με το άλλο. Στην πασαρέλα από την μια έχεις την διαπροσωπική επαφή με τον κόσμο, ενώ στη φωτογράφιση δεν σου δίνεται η δυνατότητα αυτή. Από την άλλη θεωρώ ότι έχεις περισσότερο άγχος στην πρώτη, διότι τα λάθη εκεί δεν συγχωρούνται, ενώ στη φωτογράφιση σου δίνεται ακόμη μια ευκαιρία και κάποιες οδηγίες αν κάνεις κάτι λάθος. Ωστόσο θεωρώ ότι είμαι περισσότερο Runway model. Οι περισσότεροι σχεδιαστές ζητάνε μοντέλα 1.80+ όποτε μπορώ πολύ εύκολα να υποστηρίξω κάτι τέτοιο. Γενικότερα για να σταθείς σε μια πασαρέλα χρειάζεσαι το ύψος. Στο εξωτερικό δηλαδή, κάτι που έχω βάλει στόχο, για να κάνεις μια επίδειξη σίγουρα πρέπει να είσαι 1.75+.
Υπάρχει μοντελινγκ στην Ελλάδα;
Σίγουρα υπάρχει, κυρίως όμως στην Αθήνα. Γίνονται αρκετά μεγάλα fashion show μέσα στη διάρκεια του χρόνου. Επίσης έχουν αυξηθεί οι δουλειές που αφορούν τα e-shop καθώς πλέον στης ζωή μας βρίσκονται ενεργά τα social media. Από την άλλη, αν θέλει κάποιος/α να εξελιχθεί πολύ στον χώρο ίσως τολμήσει να βγει και στο εξωτερικό. Σε καμία περίπτωση βέβαια δεν είναι και εκεί τα πράγματα εύκολα. Ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος όπως επίσης και το γεγονός ότι για κάποιους μήνες πρέπει να μένεις μακρυά από το σπίτι σου και να προσπαθείς να σε κλείνουν στα casting. Όσο να πεις υπάρχει ένα μόνιμο άγχος και μια ενδεχόμενη απογοήτευση.
Έχεις βιώσει απόρριψη;
Απόρριψη όχι τόσο, όσο αρνητικά σχόλια. Για παράδειγμα σε μια δουλειά μπορεί να μην μου έκαναν κάποια ρούχα και να μου έλεγαν πρέπει να χάσεις κιλά ενώ σε μια άλλη τα ρούχα να μου ήταν μεγάλα και να μου έλεγαν ότι είμαι πολύ αδύνατη. Αυτά είναι πραγματικά γεγονότα που σου λέω. Στην αρχή με στεναχωρούσε πάρα πολύ αυτό το γεγονός γιατί ένιωθα ότι απογοητεύω κάποιον αλλά εν τέλη μετά από ένα σημείο το παίρνεις απόφαση και καταλαβαίνεις ότι δεν μπορείς να ταιριάζεις σε όλα.
Αυτή την στιγμή, ως, μοντέλο, σε τι φάση βρίσκεσαι;
Αυτή τη στιγμή συνεργάζομαι με τον κύριο Γιώργο Κουτούλια και σχεδιάζουμε τα επόμενα βήματα μου στον χώρο. Θα έρθουν πολύ ωραία πράγματα στο άμεσο μέλλον.

Κωνσταντίνα Σωτηρίου, Γιώργος Καρασαββίδης/Βασιλική Πασβά (artandyou.gr team)

Έχεις λάβει μέρος σε καλλιστεία…
Τα καλλιστεία ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Ήμουν στις Σέρρες όταν είδα τυχαία μια διαφήμιση ότι ο θεσμός αναβιώνει και σκέφτηκα ας συμπληρώσω την αίτηση και ότι γίνει. Την επόμενη ημέρα με πήρε μια κυρία και με ενημέρωσε ότι πρέπει να κατέβω στην Αθήνα για τα προκριματικά. Ήμουν τόσο χαρούμενη αλλά σκεφτόμουν ότι μέσα σε τόσες κοπέλες τίποτα δεν είναι σίγουρο. Πήρα ωστόσο την απόφαση και το τόλμησα. Δεν μπορώ να σου περιγράψω την χαρά μου όταν άκουσα το όνομα μου ότι θα βρίσκομαι στον τελικό και ότι επιλέχθηκα από την συγκεκριμένη επιτροπή που απαρτιζόταν από διακεκριμένους διάσημους. Η εβδομάδα πριν τα καλλιστεία, η προετοιμασία μας δηλαδή, έμοιαζε με παραμύθι. Ο κύριος Πάνος Ζήνας φρόντισε για τα πάντα χαρίζοντάς μας εμπειρίες ζωής. Η βραδιά των καλλιστείων ήταν τόσο καλά οργανωμένη, είχε απίστευτη λάμψη και γνώρισα σημαντικά άτομα μέσα από όλο αυτό. Τέλος, δεν σου κρύβω ότι ήθελα να γνωρίσω και από κοντά τον κύριο Ζήνα διότι από μικρή άκουγα από την μητέρα μου για τα Cinema καθώς και η ίδια σε σημαντικές περίστασης της ζωής της φορούσε φορέματα του τα οποία μέχρι και σήμερα τα έχει στην ντουλάπα της.
Μια καλή και μια κακή στιγμή, στο μοντελινγκ, μέχρι τώρα;
Η καλύτερη στιγμή είναι εννοείται τα καλλιστεία διότι όλα πήγαν τέλεια και το λέω και από την άποψη των ευκαιριών στην μετέπειτα πορεία μου. Μια άσχημη εμπειρία την οποία δεν θα ξεχάσω ήταν σε μια από τις πρώτες μου πασαρέλες. Ήταν καλοκαίρι φορούσα ένα μακρύ φόρεμα και μου είχαν δώσει μεγαλύτερο νούμερο παπουτσιού από ότι φοράω, τα οποία ήταν και 12ποντα. Μου έφυγε λοιπόν το ένα πέδιλο, όχι τελείως, απλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούσα να πατήσω. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι βούρκωσα και κοίταξα τον μπαμπά μου που βρισκόταν δίπλα μου εκείνη την ώρα. Κατάλαβε εννοείται ότι κάτι δεν πάει καλά και μου φώναξε  «Συνέχισε». Από τότε έχω μεγάλο φόβο με τα παπούτσια όταν δεν είναι στο νούμερό μου και δεν νομίζω να το ξεπεράσω εύκολα. Όταν γίνεται κάτι τέτοιο στα 19 σου μετά έχεις μόνιμο άγχος.
Από τότε όμως έχει μπει αρκετό νερό στο αυλάκι…
Πράγματι. Και ευτυχώς δεν έχω πολλά να προσθέσω ως άσχημες εμπειρίες. Ότι κάνει κάποιος σε αυτόν τον χώρο είναι κέρδος. Ακόμη και μια άτυχη στιγμή που μπορεί να έχεις πάλι κάτι θα αποκομίσεις.

Κωνσταντίνα Σωτηρίου, επιμέλεια Ευτυχία Λαμπίδου

Υπάρχει κάτι που σε έφτασε σε σημείο να πεις, δεν αντέχω άλλο, τα παρατάω;
Σίγουρα έχω περάσει δύσκολες στιγμές αλλά ποτέ δεν είπα τα παρατάω. Νομίζω για τίποτα στη ζωή μου δεν έχω πει αυτή την φράση. Ίσως να με βοηθάει το γεγονός ότι έχω στο πλευρό μου πάντα τους γονείς μου και οτιδήποτε κι αν χρειαστώ η οποιοδήποτε πρόβλημα και να έχω θα μου βρουν μια λύση. Ωστόσο δεν μου άρεσε ποτέ να το βάζω κάτω και πάντα είχα το θάρρος να τα αντιμετωπίζω. Ποιος δεν αντιμετωπίζει δυσκολίες; Αν ήταν να τα παρατάμε με την πρώτη αναποδιά κανείς δεν θα είχε καταφέρει τίποτα. Σε αυτό το σημείο να πω πως πέρυσι τέτοιον καιρό ζούσα στις Σέρρες, δούλευα σε ένα από τα καλύτερα ΚΔΑΠ (κέντρο δημιουργικής απασχόλησης) και παράλληλα έκανα ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδάκια δημοτικό. Όσο δύσκολο και να ήταν για εμένα, τα παράτησα και μετακόμισα Αθήνα για να κυνηγήσω το όνειρό μου.
Ποια τα μελλοντικά σου σχέδια για το μοντελινγκ;
Στα μελλοντικά μου σχέδια σίγουρα βρίσκεται και το εξωτερικό. Θα το τολμήσω κάποια στιγμή μόλις νιώσω έτοιμη. Μέχρι τότε θα βρίσκομαι στην Αθήνα και θα δουλεύω με το πρακτορείο μου.
Κλείνοντας την συνέντευξη, τι θα ήθελες να πεις στους αναγνώστες του e-magazine μας και τι στο ίδιο το e-magazine μας;
Στους αναγνώστες και στις αναγνώστριες δεν θα πω το κλασικό να κυνηγάτε τα όνειρα σας γιατί είναι πολύ ουτοπικό όλο αυτό και πολλές φορές υπάρχουν και οι αστάθμητοι παράγοντες που εκ των πραγμάτων δεν μας αφήνουν να κυνηγήσουμε τα όνειρα μας. Θα πω ωστόσο να μην συμβιβάζονται με κάτι που δεν τους αρέσει και δεν τους κάνει χαρούμενους/ες. Με αυτό το σκεπτικό και εγώ έφυγα από την πόλη μου και άφησα την δουλειά μου και βήμα βήμα φτάνω στον στόχο μου στο μόντελινγκ. Ήταν κάτι που αν δεν το έκανα τώρα δεν θα το έκανα ποτέ. Στο e-magazine θα πω να συνεχίσει την όμορφη δουλειά που κάνει και τις ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις μέσα από τις οποίες μαθαίνουμε τις διαφορετικές οπτικές και απόψεις ατόμων πάνω σε διάφορα θέματα.
Κωνσταντίνα σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου και τα ωραία πράγματα που μας εκμυστηρεύτηκες
Κι εγώ σε ευχαριστώ πολύ για την όμορφη συνέντευξη

Κωνσταντίνα Σωτηρίου, Ευτυχία Λαμπίδου/Γιώργος Καρασαββίδης/Βασιλική Πασβά (artandyou.gr team)

Συνέντευξη: Κρις Ζολώτας (δημοσιογράφος, artandyou.gr team)
Φωτογραφίες: Γιώργος Καρασαββίδης (φωτογράφος, artandyou.gr team)
MuA: Βασιλική Πασβά (mua, artandyou.gr team)
Επιμέλεια φωτογράφισης: Ευτυχία Λαμπίδου
Ευχαριστούμε το Cabare thessaloniki για την παραχώρηση του χώρου