Η μόδα στην Αθήνα

Share this…

Η πρωτεύουσα της Ελλάδας, γνωστή για τα αρχαιολογικά της μνημεία και τον πλούσιο πολιτισμό, μεταμορφώνεται πλέον σε μια ένδειξη μόδας, όπου η δημιουργικότητα και η έκφραση μέσω του ντυσίματος απογειώνονται. Στην καρδιά της Αθήνας, οι γυναίκες μετατρέπουν κάθε δρόμο εκεί σε μια διαδρομή γεμάτη  στυλ. Το ντύσιμο των Αθηναίων δεν είναι απλώς μια μόδα, αλλά μια ζωντανή αντανάκλαση της πολιτισμικής δυναμικής και της αυθεντικότητας που χαρακτηρίζει την πρωτεύουσα. Από το κλασικό Κολωνάκι,  την πολυσύχναστη Ερμού μέχρι τη εναλλακτική Ομόνοια, οι γυναίκες της πόλης θέτουν τις δικές τους παραμέτρους στον χάρτη της μόδας. Εδώ, το προσωπικό στυλ συναντά την παγκόσμια τάση και οι πασαρέλες αντικαθίστανται από τα πλακόστρωτα και τα ασφαλτοστρωμένα πεζοδρόμια. Κάθε Αθηναία είναι ένας μοναδικός δημιουργός της ατομικής της εικόνας, με ενδυμασίες που ποικίλλουν από το εκλεπτυσμένο minimalism μέχρι το παραδοσιακό με μοντέρνες πινελιές. Πέρα από τα καταστήματα και τις πολυσύχναστες αγορές, η μόδα εκφράζεται με ξεχωριστό τρόπο και στα πολυάριθμα events και fashion shows που λαμβάνουν χώρα στην Αθήνα.

click here

Ένα από αυτά ήταν και η εβδομάδα μόδας που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο και σε επιλεγμένα venuesστις 20-24 Απριλίου. Ήταν πολύ εντυπωσιακή και φιλοξένησε και φέτος προσκεκλημένους από την παγκόσμια βιομηχανία της μόδας. Από την άλλη μεριά όμως, αν το σκεφτεί κάποιος διαφορετικά, υπάρχουν αρκετές γωνιές στην πόλη όπου μπορεί κάποιος να φωτογραφήσει αλλά και να αναδείξει την ομορφιά της μέσα από τα ρούχα και τα αξεσουάρ. Μια από τις αγαπημένες και πιο γραφικές γειτονιές είναι και τα Αναφιώτικα, αυτή η ιστορική συνοικία κάτω από την Ακρόπολη. Εκεί που παντρεύεται το παλαιό με το νέο, εκεί που αναδεικνύεται η νησιωτική ατμόσφαιρα, που δημιουργεί η κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική της, με τα διατηρητέα οικήματα. Ιδανικό μέρος και για φωτογραφήσεις μόδας. Μέσα από αυτή τη λιλιπούτεια συνοικία τα χρώματα και τα σχέδια θα μπορούσαν να πάρουν σάρκα και οστά σε εντυπωσιακά κλικς που θα κοσμούσαν πολλά περιοδικά μόδας και όχι μόνο.

photo eleni tsioni artandyou.gr team

Ανάμεσα στα στενά σοκάκια, στις βουκαμβίλιες, στους βασιλικούς και τις κληματαριές, θα συνέθεταν έναν σκηνικό κάτω από τον Ιερό βράχο που τίποτα δεν θα θύμιζε την τωρινή Αθήνα πνιγμένη στο τσιμέντο. Οι αισθήσεις θα απολάμβαναν το θέαμα αυτό, ταξιδεύοντας τον θεατή και αναγνώστη σε κάτι διαφορετικό, το οποίο θα όριζε ξανά τις τάσεις της σύγχρονης εποχής, αντανακλώντας την πολύχρωμη ψυχή της πόλης. Οι όμορφες στιγμές λοιπόν ανήκουν σ’ εμάς.

Άρθρο: Μαρία Κρασσά (δημοσιογράφος, artandyou.gr team)