Face gems: the new trend!

Share this…

Τα τελευταία χρόνια, η παγκόσμια κοινότητα έχει γίνει πολύ περισσότερο ανοιχτή στη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη. Και καθώς δεν αρκεί μόνο να το «ψηφίσεις» αλλά οφείλεις να το ενστερνιστείς, η πρόοδος φαίνεται στον τρόπο ζωής στην καθημερινότητα. Ο τρόπος που παρουσιάζεται το άτομο και που επιλεκτικά εκφράζει τον εαυτό του, αποδίδεται έκδηλα μέσα από την συμπεριφορά του απέναντι στη μόδα. Τα στυλ που υιοθετεί και οι τάσεις που ακολουθεί μαρτυρούν κι αντανακλούν την κατάσταση στον κόσμο. Κι ο κόσμος γίνεται προοδευτικά πιο όμορφος, πιο φιλικός, πιο πολύχρωμος κι αστραφτερός!

Jean Paul Gaultier (Couture Spring 2013)

…Κι ενώ το “unisex” ρούχο υπάρχει για δεκαετίες, το “gender neutral” ήρθε να το περιγράψει έγκυρα στη σημερινή εποχή. Η προσέγγιση αυτή δεν περιορίζεται μόνο στην ένδυση, αλλά βλέπουμε ένας ολόκληρος κόσμος να αναδύεται στον χώρο του μακιγιάζ! Όλο και περισσότερα προϊόντα και υπηρεσίες προσφέρονται και για το ανδρικό κοινό, ενώ, παράλληλα, εναγκαλίζεται και η εικόνα του άνδρα με ελαφρύ καλλωπιστικό μακιγιάζ, προϊόντα και αξεσουάρ περιποίησης. Τα μέσα προβάλλουν και αυτή την πλευρά του ανδρικού φύλου, δίνοντας το βήμα στον νέο κόσμο, που σύγχρονος πια και γεμάτος δημιουργικότητα και μεράκι, στολίζει όμορφα οποιοδήποτε πρόσωπο!

Face gems: Men edition!

Ένα χαλαρό απόγευμα, για παράδειγμα, στο κέντρο της Αθήνας, είναι συνηθισμένο να δεις κάποιο νεαρό παλικάρι να περνάει με την παρέα του και να πίνει τον καφέ του σε ένα από τα γραφικά καφενεδάκια των Εξαρχείων με παντελόνι cargo, αρβύλα και πολύχρωμο eyeliner με τη συνοδεία face stickers! Η τοπική κοινότητα στις αστικές αυτές περιοχές έχει αγκαλιάσει την κουλτούρα της συμπερίληψης και καλοδέχεται κάθε στολίδι και κάθε έκφραση του ατόμου. Έτσι, αγόρια και κορίτσια, γεμίζουν το κέντρο με όμορφες παρουσίες θυμίζοντας γραφικά σκηνικά Αμερικής. Αυτό που ξεχωρίσαμε και που φαίνεται να είναι έντονο trend την τελευταία, ειδικά, διετία είναι η εφαρμογή face stickers και ιδιαίτερα των face gems!

Από το show του Dior (2022), λιτό αλλά εντυπωσιακό λουκ με πέρλες

Πρόκειται για αυτοκόλλητα στρασάκια, τα οποία οι παλαιότεροι είχαμε τη δυνατότητα να βρούμε μόνο κατά τις περιόδους των αποκριών στην μαζική αγορά, ή σε εξειδικευμένα καταστήματα, όμως τώρα βρίσκονται στα ράφια με τα αξεσουάρ και τα είδη μακιγιάζ, προσβάσιμα σε όλο το κοινό.
https://www.instagram.com/p/CiX_GE7O1AY/?utm_source=ig_embed&ig_rid=adc5abcf-5f3d-4643-b818-6e43cdf046a8
Οι επιφανείς άνθρωποι του καλλιτεχνικού χώρου και οι celebrities φαίνεται πως το συμπαθούν εξίσου. Τα δροσερά νεανικά πρόσωπα πολύ συχνά δείχνουν βαρύτερα και ωριμότερα με το πολύ μακιγιάζ. Αντιθέτως, με μια μικρή και διακριτική προσθήκη, λάμπουν ακόμα περισσότερο και αναδεικνύεται η φρεσκάδα και η ομορφιά τους!

Η όμορφη Miranda Kerr σε αναρτήσεις της στο Instagram

Οι νέοι φαίνεται να τα υιοθετούν όλο και συχνότερα στις εξόδους τους, όχι απαραίτητα σε βραδινές περιστάσεις αλλά και κατά τις απογευματινές ώρες, συνδυάζοντάς τα έξυπνα με casual outfits, ώστε δημιουργούν εντυπωσιακά looks χωρίς να καταντούν υπερβολικά. Μπορεί κανείς να τα βρει σε σετ, έτοιμα κομμάτια που τοποθετούνται στο πρόσωπο με αποτέλεσμα διακριτικό ώστε δεν φαίνεται προχειρότητα στο αυτοκόλλητο, ενώ υπάρχει και ο τρόπος που κατά κύριο λόγο χρησιμοποιούν οι make up artists, παραδοσιακά με ειδική κόλλα και λεπτομερή τοποθέτηση του στρας! Το τελικό αποτέλεσμα είναι απλά εκθαμβωτικό! Φαίνεται να έχει εδραιωθεί από την queer κοινότητα και επεκτείνεται με γρήγορους ρυθμούς σε όλο και μεγαλύτερη μερίδα κοινού, καθώς είναι ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος να συμπληρώσει κανείς το μακιγιάζ του. Μπορεί, πολύ απλά, να κινηθεί minimal «σπάζοντας» ένα φαινομενικά σοβαρό και λιτό look, απλά προσθέτοντας ένα διακριτικό face gem στην περιοχή των ματιών! Οι επιλογές είναι πολλές κι ο κόσμος δεν σταματά να μας εκπλήσσει με τη φαντασία του! Μπορείς να κάνεις κι εσύ την κίνηση και να λάμψεις εύκολα να γρήγορα στην επόμενή σου έξοδο, αναδεικνύοντας το πιο όμορφο όπλο της εμφάνισής σου: το βλέμμα σου!

Ο γνωστός Machine Gun Kelly στα MTV VMAs 2021 εμφανίζεται με πέρλες στο πρόσωπο
click here

Άρθρο: Anna Hays (editor, artandyou.gr team)