Επίδειξη μόδας ατόμων με αναπηρία

Share this…

Στο πλαίσιο της έκτης ετήσιας εκδήλωσης στο Δήμο Αλίμου, την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, ξεδιπλώθηκε μια συναρπαστική επίδειξη μόδας με ξεχωριστό σκοπό: να αφιερωθεί σε εκείνους που καθημερινά αντιμετωπίζουν τη ζωή με αναπηρία. Μέσα από τον κόσμο της μόδας, αυτή η ξεχωριστή εκδήλωση τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, εστιάζοντας στην ανάγκη να δοθεί προσοχή σε αυτούς τους ξεχωριστούς ανθρώπους καθημερινά.
Οι πασαρέλες γέμισαν με μοναδικά σχέδια, εκπληκτικές δημιουργίες (του οίκου TRANOULIS) που αναδείκνυαν την ομορφιά και το στυλ, χωρίς να ξεχνούν τον πυρήνα του γεγονότος. κάθε κομμάτι ρούχου, ανέδειξαν την αυτοπεποίθηση και την ενδυνάμωση που φέρνει η μόδα στον καθένα, ανεξαρτήτως των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν.

Πηγή Δεβετζή, Αθηνά Τρανούλη, Σύλβια Αντώναρου

Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο: κανείς δεν θέλει να θεωρείται ήρωας λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζει. Όλοι επιζητούν να ζουν μια φυσιολογική, ισότιμη ζωή. Μέσα από τη μόδα, αυτή η εκδήλωση ανέδειξε τη σημασία της συμπερίληψης και της διαφορετικότητας, δίνοντας ένα ισχυρό μήνυμα περί ενότητας και αποδοχής. Στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου στο Πολιτιστικό Κέντρο της Λ. Ιωνίας στον Άλιμο, η επικεφαλής του ΔΥΑΜΕΑ, Σύλβια Αντώναρου, επεσήμανε με ενθουσιασμό: «Δεν υπάρχουν άνθρωποι με Ειδικές Ανάγκες, ΜΟΝΟ άνθρωποι». Αυτή η καινοτόμα διοργάνωση στο Δήμο Αλίμου αποτέλεσε αντικαθρεπτικό παράδειγμα, αφού ακόμη και ο οίκος Moschino παρουσίασε στην SS22 collection του ένα μοντέλο σε αναπηρικό αμαξίδιο, προσφέροντας ορατότητα στα άτομα με αναπηρίες.

click here

Η εκδήλωση δεν περιορίστηκε μόνο στη μόδα, αλλά φιλοξένησε και φιλανθρωπική δράση. Συγκεντρώθηκαν φάρμακα για το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Αλίμου, ενώ η είσοδος ήταν ελεύθερη για το κοινό. Το γεγονός αυτό υπογραμμίζει τη σημασία της ενότητας και της στήριξης της κοινότητας προς τα άτομα με αναπηρίες. Είναι μεγάλη χαρά να παρακολουθούμε την ανάδειξη αξιών μέσα από τον κόσμο της μόδας, που συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας πιο συνεκτικής κοινωνίας. Στο πλαίσιο μιας εξαιρετικά λαμπερής βραδιάς, η επίδειξη μόδας στον Δήμο Αλίμου αναδείχθηκε ως μια εμπειρία που αναδεικνύει το αυτονόητο. Στο catwalk, άνθρωποι με διάφορες μορφές αναπηρίας προσέδωσαν λάμψη, υπενθυμίζοντάς μας πως η ομορφιά δεν γνωρίζει σύνορα ή προκαθορισμένα πρότυπα.

Αλεξάνδρα Σταματοπούλου

Η σχεδιάστρια κα Τρανούλη, από τον γνωστό οίκο μόδας Τρανούλης, ανέλαβε να επιλέξει υπέροχα ρούχα που αναδείκνυαν τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά κάθε μοντέλου. Η βραδιά απέκτησε ένα μοναδικό χαρακτήρα, ενώ η είσοδος ήταν ελεύθερη για το κοινό, προσφέροντας ταυτόχρονα φάρμακα για το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Αλίμου. Ο δήμαρχος, Ανδρέας Κονδύλης, επεσήμανε τη σημασία της συμπερίληψης και της ενσυναίσθησης, ενώ υπογράμμισε ότι η ορατότητα των ατόμων με αναπηρία είναι ελάχιστη στη χώρα μας, καλώντας μας να αποκαταστήσουμε τα δικαιώματα και την αξιοπρέπειά τους.

Γιώργος Καραντζάς, Αθηνά Τρανούλη

Η βραδιά αποτέλεσε όχι μόνον μια επίδειξη μόδας, αλλά και ένα ισχυρό μήνυμα για τη σημασία της πραγματικής ορατότητας και της αποδοχής. Κατέδειξε πως η μόδα μπορεί να αποτελέσει μέσο για την ανάδειξη της ομορφιάς σε κάθε μορφή της, υπενθυμίζοντάς μας την αξία της συμπερίληψης σε κάθε γεγονός της ζωής μας.

Άρθρο: Άννα Μαρία Μπάστα (editor, artandyou.gr team)