Ένα ξεχωριστό bazaar στην Καλλιθέα

Share this…

BAZAAR ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΤΟΥ Ε.Ε.Ε.ΕΚ Καλλιθέας
«Όταν η Τέχνη φλερτάρει με την Ειδική Εκπαίδευση»
Σας προσκαλούμε στο bazaar την Παρασκευή στις 15 Δεκεμβρίου 2023 το απόγευμα από τις 17.00  μέχρι τις 20.30  και το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου του 2023 από τις 12.00 μέχρι τις 20.30. Η λειτουργία του bazaar μας γίνεται με τη στήριξη του Συλλόγου Διδασκόντων του ΕΕΕΕΚ Καλλιθέας, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Καλλιθέας.

Ε.Ε.Ε.ΕΚ Καλλιθέας

Το σχολείο μας, το Ε.Ε.Ε.ΕΚ Καλλιθέας (Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Καλλιθέας) είναι ένα νεοϊδρυθέν (ΦΕΚ 2155/Β-23/06/2017) Δημόσιο Ειδικό Σχολείο που ανήκει στην Δ΄ Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας στο οποίο φοιτούν μαθητές ηλικίας (13-22 ετών) με αναπηρίες: νοητική υστέρηση, διαταραχές στο φάσμα του αυτισμού, ψυχικές διαταραχές και κινητικές αναπηρίες και ολοκληρώνεται η φοίτησή τους σε έξι ( 6) τάξεις.
Οι μαθητές εντάσσονται στα εξής Εργαστήρια:

 1. Εργαστήριο Ανθοκομίας & Κηπουρικής
 2. Εργαστήριο Μαγειρικής
 3. Εργαστήριο Κεραμικής & Χειροτεχνίας
  και εκπαιδεύονται σε αυτά σύμφωνα με την νομοθεσία της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.
  Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του σχολείου διοργανώνεται bazaar στους χώρους του σχολείου. Τα αντικείμενα που διατίθενται προς πώληση έχουν δημιουργηθεί από τους μαθητές κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας στα τρία εργαστήρια του σχολείου και στο μάθημα της Κοινωνικής και Επαγγελματικής Αγωγής.
  Συγκεκριμένα:
  Στο Εργαστήριο της Κεραμικής & Χειροτεχνίας οι μαθητές έφτιαξαν χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα από πηλό, ξύλο και άλλα υλικά.
δημιουργίες των παιδιών

Στο Εργαστήριο Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής παραδοσιακά παρασκευάσματα, όπως μαρμελάδες, λικέρ και άλλα πολλά.
Στο Εργαστήριο Ανθοκομίας & Κηπουρικής είδη με βάση την κηρήθρα μελιού, όπως κεραλοιφές και Lip Balm καθώς και εκλεκτό κρασί.
Τέλος, στο μάθημα της Κοινωνικής και Επαγγελματικής Αγωγής δημιουργήθηκαν κοσμήματα και αξεσουάρ από τους μαθητές, τους γονείς και κηδεμόνες και τους εκπαιδευτικούς στο πλαίσιο του εργαστηρίου που υλοποιήθηκε από τις δύο σχεδιάστριες Υψηλής Ραπτικής, την κα Αντωνία  Δημοπούλου και την κα Γεωργία Χιώνη εκπαιδεύοντας όλους εμάς στην κατασκευή των δημιουργιών αξιοποιώντας βιώσιμα υλικά, όπως οργανικό βαμβάκι κ.α τα οποία επίσης παραχώρησαν οι ίδιες.

ένα ξεχωριστό bazaar

Έτσι, λοιπόν σας περιμένουμε στο bazaar την Παρασκευή στις 15 Δεκεμβρίου 2023 το απόγευμα από τις 17.00  μέχρι τις 20.30  και το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου του 2023 από τις 12.00 μέχρι τις 20.30 στην Καλλιθέα  στην οδό Μαντζαγριωτάκη 12  να απολαύσουμε την εμπειρία του χριστουγεννιάτικου bazaar μας και να  γνωριστούμε στον φιλόξενο χώρο του σχολείου μας…
Καλές γιορτές σε όλους!
http://eeeek-kallith.att.sch.gr/index.php
https://www.facebook.com/eeeekkal/?locale=el_GR

ε.ε.ε.εκ. Καλλιθέας

Οδηγίες πρόσβασης στο σχολείο
Η Μαντζαγριωτάκη είναι η 1η παράλληλος της Δαβάκη με κατεύθυνση προς Αθήνα και κάθετη στη Θησέως.
Είναι ο ίδιος δρόμος που βρίσκεται και το Δημαρχείο Καλλιθέας.
Είναι μονόδρομος με κατεύθυνση προς Συγγρού.
Το σχολείο βρίσκεται μεταξύ Ηρακλέους και Δοϊράνης.
Με αυτοκίνητο
Από Συγγρού…..
Κατεβαίνοντας τη Συγγρού με κατεύθυνση προς Πειραιά στρίβουμε δεξιά στην οδό Ιφιγενείας, διασχίζουμε τη Δοϊράνης και στρίβουμε στην Ηρακλέους αριστερά . Ο πρώτος δρόμος αριστερά είναι η Μαντζαγριωτάκη και το σχολείο.
Με συγκοινωνία
Στάση ΚΥΑΝΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΣ επί της λεωφόρου Συγγρού (λεωφορεία 550, 106, 126, Α2, Β2- τρόλεϊ 10)
Τα παραπάνω μέσα περνούν και από τη στάση ΣΥΓΓΡΟΥ- ΦΙΞ όπου υπάρχει και ο αντίστοιχος σταθμός του μετρό
Στάση ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΑΒΑΚΗ επί της Θησέως
( λεωφορείο 040 )
Στάση ΙΚΑ
( λεωφορείο 218 )

τοποθεσία bazaar