Μία αποκλειστική συνέντευξη παραχώρησε ο νεαρός τραγουδιστής Γιώργος Σέμος στην Art&You.gr, μιλώντας για τα πρώτα του βήματα στον χώρο της μουσικής, την ζωή του μετά το «The Voice», αλλά και για τις εμπειρίες που απέκτησε μέσα από τις συνεργασίες του.

Ποια ήταν η εμπειρία σου, στο «The Voice», θεωρείς πως έγινες πιο αναγνωρίσιμος ;

Στο »The Voice» ένιωσα λες και ήμουν αθλητής σε μαραθώνιο, σα να τρέχω σε μεγάλο στίβο για να φτάσω στο πιο ψηλό βάθρο της καταξίωσης και αναγνωρίσιμος γίνεσαι με πολλή πολλή δουλειά.

Πώς ξεκίνησε η ενασχόληση σου με το τραγούδι, υπήρξε κάποιος που σε βοήθησε στα πρώτα σου καλλιτεχνικά βήματα ;

Ξεκίνησα από πολύ νεαρή ηλικία 16 ετών. Όλα ήταν σαν παραμύθι για μένα, όλο αυτό που βίωνα ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα να τραγουδάω με τον Σταμάτη Γονίδη, πήρα και έμαθα πολλά δίπλα του και τον ευχαριστώ γι’ αυτό ήταν ένα μεγάλο σχολείο για μένα.

Αυτή την περίοδο, πόσο εύκολο είναι για έναν νέο καλλιτέχνη να προωθήσει την δουλειά του ;

Αυτή η περίοδος είναι δύσκολη ειδικά στην Ελλάδα. Πιστεύω για όλους για άλλους περισσότερο, για άλλους λιγότερο πόσο μάλλον για έναν νέο τραγουδιστή σαν εμένα, που παλεύω μόνος μου με την αξία μου, με πάθος, με μεράκι για να κάνω αυτό που αγαπώ.

Ο ανταγωνισμός στον χώρο αυτό είναι τεράστιος. Πως μπορεί κάποιος να ξεχωρίσει, κατά την άποψή σου ;

Προτιμώ όχι την έννοια ανταγωνισμός αλλά της άμιλλας που σε αυτό πιστεύω. Ο καθένας παλεύει με τις δικές του αξίες και με τη δική του δύναμη ψυχής. Το θέμα είναι να μη λυγίζει και να παλεύει χωρίς να υποκύπτει στις οποίες σειρήνες.

Βλέπουμε ότι τα τελευταία χρόνια η δισκογραφία στην Ελλάδα, πεθαίνει σιγά σιγά… Θεωρείς ότι αυτό δυσκολεύει στο να διαφημίσεις την δουλειά σου ;

Η λέξη πεθαίνει δεν μου αρέσει γιατί αν θεωρούσα ότι η δισκογραφία έχει πεθάνει, τότε δεν θα υπηρετούσα το τραγούδι που λατρεύω. Σίγουρα στις μέρες μας είναι εξαιρετικά δύσκολο να κάνεις δισκογραφία και να ξεχωρίσεις μέσα από αυτήν, καθώς δεν υπάρχει η αξία των χρυσών δίσκων, όπως υπήρχε στο παρελθόν. Όμως, σίγουρα καλή δισκογραφία υπάρχει ακόμα όπως και καλά τραγούδια και αυτά είναι μέσα στα όνειρα και στις επιδιώξεις μου. Εξάλλου, υπάρχει το ίντερνετ που είναι μια μεγάλη και ισχυρή δύναμη, όσον αφορά την προβολή των τραγουδιών και των τραγουδιστών.

Υπάρχει κάποια πολύ ιδιαίτερη στιγμή στην μέχρι τώρα πορεία σου, την οποία θυμάσαι έντονα ;

Ναι, υπήρχαν πολλές και όμορφες καλλιτεχνικές στιγμές στην πορεία της ζωής μου.

Ποια ήταν η αντίδραση σου, όταν δέχθηκες σεξουαλική παρενόχληση ;

Ήταν ένα περιστατικό που έτυχε κάποτε σε νεαρή ηλικία. Ένιωσα αμήχανα, άβολα όμως αυτό πάει πέρασε.

Σε έχει βαφτίσει ο Αντώνης Ρέμος, έχεις καλές σχέσεις μαζί του, σε έχει βοηθήσει επαγγελματικά στην μέχρι τώρα πορεία σου ;

Να το ξεκαθαρίσουμε καλλιτεχνικά νονός. Σε μία από τις εμφανίσεις μου στην Θεσσαλονίκη ο Σταύρος Φωτιάδης με τον τότε επιχειρηματία αναζητούσαν ένα όνομα πιο σύντομο που να μένει στον κόσμο. Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντώνη Ρέμο, ο Σταύρος Φωτιάδης θέλοντας να κάνουν ένα αστείο άλλαξα το Ρ με το Σ. Ο Σταύρος Φωτιάδης από τότε με φώναζε Σέμο κι έμεινε. Θα ήθελα να συνεργαστώ με τον Αντώνη Ρέμο είναι ένας από τους καλλιτέχνες που σέβομαι και εκτιμώ.

Υπάρχει κάποιος γνωστός καλλιτέχνης με τον οποίο θα ήθελες να συνεργαστείς ή έχεις κάποιο τραγουδιστή ως πρότυπο ;

Ναι, ο πρώτος ήταν ο Τόλης Βοσκόπουλος, με τον οποίο είχα την τύχη να βρίσκομαι δίπλα του και ο δεύτερος ο Γιάννης Πάριος που θα ήθελα να συνεργαστώ μαζί του.

Στη σύγχρονη κοινωνία, με όλα τα προβλήματα που ζούμε, με αυτό το τεράστιο προσφυγικό ζήτημα και με δεδομένο πως η μουσική είναι παγκόσμια, πως πιστεύεις ότι μπορεί να συμβάλλει η μουσική ;

Η μουσική δε γνωρίζει σύνορα, εθνότητες, δεν χωρίζει αλλά ενώνει ανθρώπους, προσφέροντας ψυχαγωγία, αγάπη, έρωτα, προβληματισμό. Στις μέρες μας, λοιπόν, που βάλλονται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η χαρά, το γέλιο. Ο έρωτας που μπορεί να ζήσει ένας άνθρωπος δείχνει πως η μουσική αποκτά μια πανανθρώπινη διάσταση, σε όποια γλώσσα κι αν είναι.

Ποιο είναι το μεγάλο σου όνειρο σε ό,τι αφορά την μουσική και την μουσική βιομηχανία ;

Έχω πολλά όνειρα, αλλά συνηθίζω να κάνω »Μικρά Ονειράκια – Ψυχής», ώστε να μπορώ να τα πραγματοποιώ και να προχωρώ στο επόμενο. Έτσι, δεν σταματούν ποτέ τα όνειρά μου.

Τι είναι για εσένα η μουσική ;

Από μικρός που ήμουν, πάντα η μουσική με γοήτευε. Οι νότες, οι μελωδίες, οι στίχοι πάντα με αγγίζουν. Η μουσική είναι όνειρο, έρωτας, ταξίδι, δημιουργία, ζωή.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια ;

Τα μελλοντικά μου σχέδια είναι να κάνω καλά τραγούδια και καλές συνεργασίες. Ήδη σε λίγο καιρό, ετοιμάζομαι να μπω στο στούντιο για να ηχογραφήσω το νέο μου κομμάτι.

Κλείνοντας την συνέντευξη, θα ήθελα να μου πεις μια ευχή για τους αναγνώστες μας και μια ευχή για την Art&You.gr

Σε όλους τους αναγνώστες εύχομαι ολόψυχα υγεία, αγάπη και αισιοδοξία. Στην Art&You.gr εύχομαι υπέροχες, δυναμικές  συνεντεύξεις, φωτογραφίσεις και άρθρα που ενδιαφέρουν τον κόσμο, καθώς και τα επόμενα βήματα σας να είναι με εξαιρετική ακόμα μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα.  

Σε ευχαριστώ.

Εγώ σ’ ευχαριστώ θερμά για την όμορφη συζήτηση που είχαμε.

Συνέντευξη : Δημήτρης Κρομύδας – Δημοσιογράφος