Τελικά ο βορράς έχει το δικό του σούπερ μοντελ και μάλιστα σε ηλικία 17 ετώνΑπίστευτα πόδια, βλέμμα που καθηλώνει, αναλογίες top model… Η Σοράγια με το τούρκικο και βραζιλιάνικο dna, έρχεται απλά να καθηλώσει και να δείξει πως πρέπει να είναι ένα πραγματικό μοντέλο διεθνών προδιαγραφών…

Καλημέρα σοραγια
Καλημέρα
Που σε πετυχαίνουμε;
Έχω ξυπνήσει εδώ και 2 ώρες και γύρισα απ’ το πρωινό μου τρέξιμο
Ημέρα ξεκούρασης από ένα γεμάτο πρόγραμμα;
Σίγουρα. Όλη τη βδομάδα έχω το σχολείο και αμέσως μετά καστινγκ, φωτογραφίσεις και επιδείξεις οπότε περιμένω το σαββατοκύριακο να χαλαρώσω! Αν και τις περισσότερες φορές δουλεύω και το σαββατοκύριακο!!
Είσαι μαθήτρια της Γ’ λυκείου;
Όχι είμαι Β’ λυκείου
Πως προλαβαίνεις να ασχολείσαι με το μόντελινγκ και το σχολείο;
Προσπαθώ να συνδυάσω και τα δύο αλλα συνήθως θα χάσω κάποιες μέρες σχολείου ή αντίθετα θα χάσω κάποιες δουλειές. Θέλω να τα έχω και τα δύο ισορροπημένα γιατί ειναι εξίσου σημαντικά για μένα.
Πόσα χρόνια ασχολείσαι με τον χώρο του μόντελινγκ;
Ξεκίνησα με φωτογραφίσεις όταν ήμουν 15 δηλαδή πήγαινα Γ’ γυμνασίου αλλά δουλεύω επαγγελματικά εδώ και ενάμιση χρόνο.
Πως προέκυψε και μπήκες στο συγκεκριμένο χώρο;
Είχα από πάντα τα προσόντα για αυτό το χώρο και μου το λέγαν αρκετά αλλά δεν ήταν κάτι που με ενδιέφερε, ήμουν πιο αθλητικό κορίτσι. Όταν έγινα 15 μια φίλη της αδελφής μου που δούλευε σε ενα πρακτορείο εδώ στη Θεσσαλονίκη μου έκλεισε κάστινγκ. Εκεί πήρα την πρώτη μου απόρριψη αφού είχα κόκκινα μαλλιά, ξυρισμένα από τη μια πλευρά και  piercings παντού. Μου είπαν «Δεν κάνεις για μοντέλο και δε θα καταφέρεις τίποτα στο χώρο αυτόν». Εκεί πείσμωσα άλλαξα χρώμα τα μαλλιά μου, τα μάκρυνα, έβγαλα τα περισσότερα piercings και άρχισα να ψάχνομαι στο χώρο. Μόλις έκανα αυτή την αλλαγή μου ήρθαν πολλές προτάσεις και μάλιστα απτό ίδιο πρακτορείο που με είχε απορρίψει.
Τώρα σε πιο πρακτορείο είσαι;
Είμαι σε δύο πρακτορεία στη Θεσσαλονίκη στο Team Model Management και στην Αθήνα στο Future  Models
Τι σε ελκύει στον χώρο αυτό που σε έκανε να αλλάξεις την εμφάνιση σου για να πετύχεις;
Είμαι κορίτσι που λατρεύω την προβολή στον κόσμο αν και παραδόξως είμαι αρκετά ντροπαλή. Αγαπώ τη μόδα και μου φαίνεται τρομερά διασκεδαστικό το ότι για κάθε φωτογράφιση και επίδειξη παίζεις και έναν ρόλο. Είσαι ένας καμβάς και ζωγραφίζουν επάνω σου.

Θα μπορούσα να κάνω τα πάντα γι αυτό τον χώρο…

Και τα πάντα, που σταματάει, πιο είναι το όριο σου;
Δε θα έκανα κάτι που πηγαίνει κόντρα στις ηθικές μου αξίες. Όπως επίσης δε θα συνεργαζόμουν με ανθρώπους που με βλέπουν σαν αντικείμενο και μου συμπεριφέρονται κακότροπα.
Μια άσχημη στιγμή που έχεις αντιμετώπιση στην μέχρι τώρα πορεία σου στον χώρο;
Η πιο άσχημη στιγμή για μένα ήταν όταν ήμουν Αθήνα για μια δουλειά και εμένα σε ένα ξενοδοχείο με όλο το team που θα συνεργαζόμουν. Τότε μου ζητήθηκε από τον χορηγό της δουλειάς να πάω στο δωμάτιο του και να κοιμηθώ μαζί του για να πάρω τη δουλειά. Ήταν από τα πιο άσχημα συναισθήματα ειδικά για ενα κορίτσι της ηλικίας μου, που δεν έχει ιδιαίτερη πείρα στο χώρο αυτόν
Γενικά έχεις δεχθεί αρκετές σεξουαλικές παρενοχλήσεις;
Ναι δυστυχώς όταν μια κοπέλα έχει ένα πιο σέξι image κατευθείαν θεωρείται εύκολη και ότι θα έβγαινε με τον καθένα για μια δουλειά.
Τι θεωρείς πως είναι αυτό που σε κάνει σέξι;
Δεν ξέρω ειλικρινά. Από ότι λένε έχω αρκετά σέξι βλέμμα που ακόμα και σε μια φωτογραφία που δεν φαίνεται το σώμα μου την κάνω να δείχνει σέξι με το βλέμμα μου.
Το αγόρι σου ή η κοπέλα σου, ζηλεύει που είσαι σε αυτό τον χώρο;
Δεν έχω κάτι σταθερό αυτή τη στιγμή στη ζωή μου, αλλά ποτέ δε θα ήμουν με κάποιον άνθρωπο που θα με ζηλεύει. Για την ακρίβεια ένας ζηλιάρης άνθρωπος  δε θα άντεχε δίπλα μου

Θεωρείς στη. Ελλάδα πως η ομοφυλοφιλία είναι ταμπού;
Δεν ξέρω τι είναι και τι όχι στην Ελλάδα. Δε μαρέσει να παίρνω μέρος σε τέτοια θέματα. Πραγματικά ο καθένας ας κάνει οτι θέλει δε με ενδιαφέρει καθόλου.
Η ερώτηση είχε να κάνει σχέση με την σύγκριση των δύο πολιτισμών που κυλάει στις φλέβες σου, είσαι μισή από Τουρκία και μισή από Βραζιλία… Σε ποια από τις χώρες αυτές, νιώθεις πιο «κοντά»;
Έχω επαφές και με τις δύο χώρες διότι έχω συγγενείς και στις δύο. Σίγουρα όμως είμαι πολύ πιο κοντά στην Τουρκία. Έχω σπίτι στην Τουρκία και έχω μείνει άπειρες φορές. Ξέρω να μιλάω τούρκικα και λατρεύω τους ανθρώπους  αυτής της χώρας.
Η Ελλάδα πως προέκυψε;
Εχω ρίζες από την Ελλάδα διότι ο παππούς μου έφυγε από την τότε Τουρκία για να πολεμήσει στην Αλβανικό πόλεμο και η γιαγιά μου που είχε 25 χρόνια διαφορά με τον παππού μου ήταν πολύ μικρή τότε και έφυγε λόγω του μικρασιατικού πολέμου και  μετά εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα. Εδώ έχω γεννηθεί.

Πριν αναφερθήκαμε στην πιο άσχημη στιγμή σου στον χώρο του μόντελινγκ, η καλύτερη σου στιγμή ποια ήταν;
Η καλύτερη μου στιγμή ήταν στα κάστινγκ των Ελληνικών καλλιστείων που δε θα περνούσα γιατί είχαν επιλέξει ήδη την 20αδα αλλά μας κάλεσαν 70 κοπέλες , απέρριψαν τις 69  και κράτησαν εμένα μόνο…
Μέχρι που θές να φτάσεις σε αυτόν τον χώρο;
Θέλω να δοκιμάσω τα όρια μου και τον εαυτό μου και να φτάσω στην κορυφή.
Αυτό εσωκλείει και μια σταδιοδρομία στο εξωτερικό;
Ναι σίγουρα αυτό είναι από τα πιο μεγάλα μου όνειρα. Αν και ήδη έχω μιλήσει με πρακτορεία στην Ουάσιγκτον που βρίσκονται συγγενείς μου ώστε όταν τελειώσω με το σχολείο να πάω.
Ποια συνεργασία σου ξεχωρίζεις ως τώρα;
Από τις πιο σημαντικές για μένα ήταν με τον κύριο Ζούλια, τον κύριο Ζήνα, τον κύριο Σπάθα, την κυρία Γκαλένα και τον κύριο Μάλαμα.

Μια συνεργασία που δεν θα ήθελες να κάνεις ξανά;
Δεν έχω κάποια κακή συνεργασία μέχρι τώρα. Όλες ήταν πολύ καλές.
Κάποια συνεργασία που είναι όνειρο για σένα;
Είμαι καινούρια στο χώρο δεν έχω κάνει τίποτα ακόμη οπότε πολλές συνεργασίες θα ήταν όνειρο για έμενα.
Πέρα από το μόντελινγκ, με τι ασχολείσαι στην προσωπική σου ζωή;
Εδώ και 7 χρόνια έκανα βόλλευ,2 χρόνια στίβο και 4 χρόνια χορό δυστυχώς τώρα προλαβαίνω μόνο γυμναστήριο αφού έχω σχολείο, ιδιαίτερα και μόντελινγκ.

Τι θα ήθελες να σπουδάσεις;
Θέλω να σπουδάσω δημοσιογραφία.
Πως φαντάζεσαι την Σοράγια μετά από δέκα χρόνια;
Δεν θέλω να με φανταστώ κάπως. Ελπίζω να είμαι χαρούμενη με την οικογένεια μου και να εχω πετύχει πολλούς στόχους στη ζωή μου.
Κλείνοντας, τι θα ήθελες να ευχηθείς στους αναγνώστες μας και τι στο ίδιο το Art&You;
Εύχομαι να  είναι όλοι ευτυχισμένοι και να κάνουν πράγματα πους του κάνουν χαρούμενους και στο Art&You συγχαρητήρια για το site σας και να συνεχίσετε έτσι.
Σοράγια σε ευχαριστούμε πολύ για την όμορφη συνέντευξη που μας παραχώρησες και ελπίζουμε να έχουμε και συνέχεια
Και γω το ίδιο!

Συνέντευξη: Art&You team
Φωτογραφίες: Προσωπικό αρχείο Soraya Petkaki