Περιποίηση κάτω άκρων…

Share this…

Τα πόδια αποτελούν το μέρος του σώματος που δέχεται καθημερινά τη μεγαλύτερη κούραση. Η ορθοστασία, οι πολλές ώρες μέσα στα παπούτσια ακόμα και το βάρος του σώματός μας τα καταπονούν. Η περιποίηση λοιπόν των ποδιών και επίσης και των νυχιών είναι απαραίτητη τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άντρες.
Από την αρχαιότητα, η εικόνα των νυχιών φανέρωνε τη κοινωνική τάξη ενός ατόμου καθώς επίσης έδινε πληροφορίες και για τη σωματική του υγεία. Εάν παρατηρήσουμε την εικόνα των νυχιών ενός ατόμου μπορούμε να καταλάβουμε και από τι πάσχει.

Για παράδειγμα:
* το κιτρίνισμα των νυχιών οφείλεται στην έλλειψη βιταμινών, ή στη συχνή χρυσή βερνικιών ή ακόμα και στην υπερβολική νικοτίνη.
* Οι μαύρες κηλίδες υποδηλώνουν μελάνωμα (εφόσον δεν οφείλονται σε τραυματισμό).
* Οι κάθετες ραβδώσεις μπορεί να είναι σημάδι αναιμίας, ρευματοειδούς αρθρίτιδας ή απλώς έλλειψης πρωτεϊνης όπως  το φολικό οξύ.
* Τα λευκά σημάδια δεν οφείλονται στην έλλειψη ασβεστίου όπως πολλοί πιστεύουν . Υποδηλώνουν κάποια πάθηση είτε στο ήπαρ είτε στους πνεύμονες.
* Τέλος, οι μυκητιάσεις οι οποίες είναι και  οι συχνότερες  οφείλονται: στον ιδρώτα, στα γυμναστήρια, στις πισίνες, στην άμμο τους καλοκαιρινούς μήνες, στο περπάτημα με γυμνά πόδια,  στις συνθετικές κάλτσες, στα μη καλής ποιότητας δέρματος παπούτσια καθώς και στη πεσμένη άμυνα του οργανισμού.

Τα ευεργετικά οφέλη του πεντικιουρ είναι τεράστια καθώς εκτός από την ανακούφιση και τη χαλάρωση που
προσφέρει, βοηθά και στην αντιμετώπιση προβλημάτων που σχετίζονται με τα νύχια και άκρα όπως:
* Αφαίρεση των σκληρών σημείων του δέρματος (κάλοι, μυρμηγκιές, τύλοι)
* Διόρθωση νυχιών που εισχωρούν στο δέρμα και δημιουργούν πόνους.

Η διαδικασία περιποίησης των κάτω άκρων είναι η ακόλουθη:
* Μουλιασμα και απολύμανση των ποδιών
* Αφαίρεση βερνικιού (εάν υπάρχει)
* Καθαρισμός επωνυχίων
* Κόψιμο και λιμάρισμα
νυχιών
* Αφαίρεση κάλων
* Απολεπιση ποδιών
(peeling)
* Ενυδάτωση καθώς και μάλαξη πελμάτων(με αιθέρια έλαια )
* Τοποθέτηση χρώματος (εάν είναι απαραίτητο)

Το feet spa ή spa pedicure σας παρέχει την απόλυτη εμπειρία ανανέωσης και φροντίδας των ποδιών σας.
Το μασάζ των πελμάτων διευκολύνει τη κυκλοφορία του αίματος στο κάτω μισό του σώματος. Μειώνει τη συσσωρευμένη ένταση και  ανακουφίζει από τους πόνους.
Η ενυδάτωση των ποδιών, το τακτικό πλύσιμο με ήπιο αντισηπτικό καθαριστικό καθώς και το πολύ καλό σκούπισμα τους μετά το μπάνιο είναι απαραίτητα!
Η χρήση πούδρας ή αποσμητικού σπρέι είναι σύμμαχοι στη πρόληψη των μυκητιάσεων ιδιαίτερα στους άνδρες καθώς το ανδρικό δέρμα είναι από τη φύση του πιο τραχύ και πιο επιρρεπές στις μυκητιάσεις.

Γιατί οι άνδρες πρέπει να κάνουν συχνά πεντικιούρ με ειδικό;
Το λάθος κόψιμο των νυχιών(δημιουργεί γωνίες που εισχωρούν στο δέρμα “ονυχωκρύπτωση” και είναι επίπονες), η έλλειψη προσοχής, το κλειστό παπούτσι(λόγω outfit εργασίας), ο αθλητισμός (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, τρέξιμο)  καθώς και οι ανδρικές κάλτσες δημιουργούν εστίες μικροβίων.
Μόνο ένας έμπειρος τεχνίτης νυχιών μπορεί να δώσει ένα ευθύγραμμο, λείο σχήμα στα νύχια, να αφαιρέσει τα πετσάκια και να ενυδατώσει το πόδι.
Έτσι λοιπόν τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άνδρες η περιποίηση κάτω άκρων δεν αποτελεί μόνο θέμα υγιεινής αλλά και αισθητικής και ουσιαστικής ξεκούρασης του κορμιού.
Το πεντικιούρ δεν είναι πολυτέλεια, είναι ΦΡΟΝΤΙΔΑ!

Άρθρο: Τζο Καλαβέσιου (MUA/beauty editor ArtandYou.gr team)